Home

Le Guess Who?

+ A Winged Victory for the Sullen + Summer Camp + Fruit Bats

Datum
za 26 nov 11
Open
19:00
Aanvang
19:45
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL

Van donderdag 24 november tot en met zondag 27 november vindt op verschillende locaties in de Utrechtse binnenstad, de vijfde editie van Le Guess Who? plaats. Het festival biedt avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. Meer dan zestig bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, voorzien het festival van een breed scala aan live muziek. Kortom, een festival gericht op de muziekliefhebber.

Naast EKKO vindt Le Guess Who? plaats in Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling, Theater Kikker, dB’s, RASA en Kargadoor. Op deze dag zullen, verspreid over al deze locaties, de volgende acts optreden: SUUNS, Fool’s Gold, Still Corners, Fruit Bats, Zola Jesus, Zomby, Okkervil River, EMA, Forest Fire, Om Unit, Doshy, The Devil’s Blood, Holloys, A Winged Victory For The Sullen, Oy Division, Socalled.

Fruit Bats

Tien jaar geleden verscheen het debuut van Fruit Bats. Inmiddels is het een van de gevierde groepen op het Sub Pop label. De band maakt gefreakte indierock in de lijn van het oude Blitzen Trapper, Dr Dog en Chad VanGaalen. De mannen uit Chicago toerden met bands als The Shins en Modest Mouse. Dit jaar verscheen het vierde, relatief mellow album Tripper vol luisterliedjes met altijd die twist.

http://fruitbatsmusic.com/

Summer Camp

Persfoto’s van een gemixt duo. Dat kan natuurlijk heel decent, of je pakt elkaar gewoon vol op de bek, zo deed Summer Camp. Of zijn ze dat helemaal niet? Er hing veel mysterie rond de groep. Niet uit marketingoverwegingen, maar omdat ze nog niet klaar waren om zich te laten kennen. Toch is er een grote kans dat deze twee in de komende maanden heel groot gaan worden. Jeremy Warmsley en Elizabeth Sankey maken een smakelijke combinatie van lo-fi chillwave en surfey eighties indiepop. Ergens tussen Best Coast, The Drums en de oude Washed Out.

http://www.wearesummercamp.com/

A Winged Victory For The Sullen

Adam Wiltzie (Stars of the Lid, Sparklehorse) en componist Dustin O’Halloran (onder meer bekend van zijn soundtrack voor Sofia Coppola’s film Marie Antoinette) ontmoette elkaar tijdens een optreden van Sparklehorse in 2007. Een nieuwe vriendschap leidde tot een samenwerking in de vorm van A Winged Victory for the Sullen. De combinatie resulteert in klassieke piano, ambient stukken met een post-rock touch. Aan het debuutalbum werkten naast de twee componisten onder meer Peter Broderick, Hildur Gudnadottir en Nils Frahm.

http://www.awvfts.com/

Koop hier je ticket.
Meer info vind je hier.
Het blokkenschema vind je hier.