Home

Le Guess Who?

+ John Maus + Givers + Gary War

Datum
zo 27 nov 11
Open
18:30
Aanvang
19:15
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL

Van donderdag 24 november tot en met zondag 27 november vindt op verschillende locaties in de Utrechtse binnenstad, de vijfde editie van Le Guess Who? plaats. Het festival biedt avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. Meer dan zestig bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, voorzien het festival van een breed scala aan live muziek. Kortom, een festival gericht op de muziekliefhebber.

Naast EKKO vindt Le Guess Who? plaats in Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling, Theater Kikker, dB’s, RASA en Kargadoor. Op deze dag zullen, verspreid over al deze locaties, de volgende acts optreden: Panda Bear, My Brightest Diamond, Gang Gang Dance, John Maus, Givers, Akron/Family, Part Chimp, Dan Haywood’s New Hawks, Group Inerane, Orchestra Of Spheres.

John Maus

Panda Bear en Ariel Pink zijn goede vrienden, hij doceert politieke theorie op de universiteit van Hawai en bracht onlangs, na vier jaar afwezigheid, het ijzersterke album We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves uit. Deze genie deelt met Ariel Pink de liefde voor popliedjes en lo-fi opnametechnieken. Hij wordt vaak in het hokje ‘avant-garde’ gestopt, maar maakt eigenlijk behoorlijk catchy muziek met klassieke songstructuren. Optreden doet hij vaak in zijn eentje. Bezweet en met zijn vuist in de lucht dicteert hij, als een waar docent betaamt, zijn poëtische teksten.

http://www.mausspace.com/

Givers

Hits. Gewoon ouderwetse hits. Dat is waar Givers enorm goed in is. Met Up Up Up hebben ze de eerste al verzilverd, maar het album In Light staat vol meezingers. Als ware het The Kills vechten voorman en voorvrouw om de microfoons en de aandacht. De Amerikanen brengen een slimme en dansbare combinatie van Vampire Weekend-riedels, Coldplay-extase en Dirty Projectors-hooks met lichte psychedelica.

http://giversband.com/

Gary War

Het mysterieuze Gary War uit Brooklyn, NY maakt de betere psych-pop: modern, lo-fi maar tegelijkertijd met veel links naar de historie van psychedelische muziek. Gary War speelt met lange, vervormde echoos, zacht gezongen teksten, achterstevoren afgespeelde samples en gedetailleerde synth-arrangementen. De Amerikaan werkte met Blank Dogs en tourt op dit moment met Chad VanGaalen.

http://www.garywar.blogspot.com/

Koop hier je ticket.
Meer info vind je hier.
Het blokkenschema vind je hier.