Home

Le Guess Who?

+ Fucked Up + Saint Alvia

Datum
za 28 nov 09
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL
Gepresenteerd door
Pop, Underground & Beyond

Van 26 – 30 november vindt in de binnenstad van Utrecht het Le Guess Who? Festival plaats met o.a. Patrick Watson and the Wooden Arms, kun je dan genieten van o.a. Evan Dando en Chris Brokaw (Lemonheads), nice nice, The Dodos, The Field, A Place To Bury Strangers, Huoratron, Dorian Concept, William Fitzsimmons en Six Organs of Admittance.

Le Guess Who? wordt georganiseerd door Tivoli en Distorted Channel en is in 2007 ontstaan uit voorliefde voor de bijzondere, eigenzinnige benadering die met name bands uit Montréal karakteriseerden. Het festival beperkte zich tot het tonen van de creatieve Canadese muziekscene. Hoewel er ook dit jaar weer veel artiesten uit Canada op het programma staan, is de focus verbreed naar creatieve, toonaangevende en/of vernieuwende muziek ongeacht de afkomst van de artiest. Le Guess Who? 2009 durft net als de voorgaande jaren uitersten te zoeken, bands te programmeren met een drang zich te onderscheiden, zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.

Klik hier voor de passepartout voor het hele festival. Voor losse kaartverkoop zie volgende pagina.

Klik hier voor de passepartout voor zaterdag 28 november op alle locaties (€ 20).
Megafaun, The Dodos, Wild Beasts, The Very Best, Poirier ft. Mc Zulu, Crystal Fighters, Bibio, The Field, Fucked Up, F.S. Blumm, Birthday Suits, TV Buddhas, Huoratron, Dorian Concept, nice nice, Saint Alvia, B. Fleischmann, Staff Benda Bilili and more TBA. 

Klik hier voor tickets voor zaterdag 28 november in Ekko (€ 9).
Saint Alvia and Fucked Up

FUCKED UP (22:00 uur – 23:00 uur)

Wie van mening is dat hardcore punk een genre is dat al zo’n dertig jaar niet meer geëvolueerd is, moet eens naar Fucked Up luisteren. De band begon net als haar collega’s in het genre tamelijk rechtlijnig, maar liet langzamerhand steeds meer hardcore-vreemde elementen toe in haar geluid: violen, fluiten, drumsolo’s, koorzang, nummers van ruim een kwartier. Hun typische punk-liefde voor anarchie en controversie ging daarmee zo ver dat ze zelfs binnen hun eigen scene controversieel werden – maar des te interessanter voor de indierock-liefhebber die zijn horizon wil verbreden. Deze opwindende, vitale band zal al uw voordelen omver blazen, samen met alles wat er verder nog in de weg staat.

SAINT ALVIA (20:30 uur – 21:30 uur)

Saint Alvia, de Canadese punkband die voorheen bekend stond als The Saint Alvia Cartel, speelt een mix van punk, rockabilly en ska, met een air alsof ze die mix zelf hebben uitgevonden. En dankzij hun energie en experimenteerdrift – in tegenstelling tot veel van hun collega’s is de band bijvoorbeeld niet bang om genres als hiphop, new wave and dancehall te integreren in hun skapunk – geloof je ook als luisteraar bijna dat Saint Alvia inderdaad de eerste band is die dit doet. Maar natuurlijk hebben ze ook een hoop opgestoken van Rancid, en kunnen alle fans van Flogging Molly hun hart ophalen bij deze band. Ons advies: vuist omhoog en gaan.