Home

Le Guess Who?

+ Wavves + Male Bonding + Aa

Datum
zo 29 nov 09
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL
Gepresenteerd door
Pop, Underground & Beyond

Van 26 – 30 november vindt in de binnenstad van Utrecht het Le Guess Who? Festival plaats met o.a. Patrick Watson and the Wooden Arms, kun je dan genieten van o.a. Evan Dando en Chris Brokaw (Lemonheads), nice nice, The Dodos, The Field, A Place To Bury Strangers, Huoratron, Dorian Concept, William Fitzsimmons en Six Organs of Admittance.

Le Guess Who? wordt georganiseerd door Tivoli en Distorted Channel en is in 2007 ontstaan uit voorliefde voor de bijzondere, eigenzinnige benadering die met name bands uit Montréal karakteriseerden. Het festival beperkte zich tot het tonen van de creatieve Canadese muziekscene. Hoewel er ook dit jaar weer veel artiesten uit Canada op het programma staan, is de focus verbreed naar creatieve, toonaangevende en/of vernieuwende muziek ongeacht de afkomst van de artiest. Le Guess Who? 2009 durft net als de voorgaande jaren uitersten te zoeken, bands te programmeren met een drang zich te onderscheiden, zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.

Klik hier voor de passepartout voor het hele festival.  

Klik hier voor de passepartout voor zondag 29 november op alle locaties (€ 33).
Patrick Watson and the Wooden Arms, Molina/Johnson, Wavves, Aa (Big A, Little a), William Fitzsimmons, Micah P. Hinson, Tony Dekker (Great Lake Swimmers), Male Bonding, Thus:Owls.

Klik hier voor tickets voor zondag 29 november in Ekko (€ 10).
Wavves, Aa, Male BondingAa (19:30 uur – 20:30 uur)

Aa (Big A, Little a) noemt hun muziek een ‘never-ending rythm experiment’ en dat wordt gelijk duidelijk als je hun instrumentarium ziet: drums, drums, drums en synthesizer. En uit die synthesizer halen ze ook weer percussieve geluiden. Dat wil niet zeggen dat Aa vergelijkbaar is met de drumgroepjes die geregeld op stations luidruchtig hun djembés staan te mishandelen. Eerder is Aa de wilde en flink met acid experimenterende oudere broer van die drumgroepjes. Volgens Thurston Moore maken ze “the kindsa sounds that young people should be making.” Deze heerlijke herrie moet hoe dan ook liefhebbers van Animal Collective, Black Dice en Liars zeer aanspreken, en daarnaast eigenlijk iedereen die ooit jong en onbezonnen is geweest.

WAVVES (21:45 uur – 21:30 uur)
Lo-fi punkband Wavves uit Californië is een van de minst voorspelbare en wildste acts van het moment. Hun in essentie zonnige, pakkende surfpopliedjes zijn stevig verpakt in ruis en distortion, bewust gespeeld en opgenomen met slechte apparatuur, zodat de luisteraar zichzelf een weg door de noise moet hakken om bij de liedjes te komen. De alcohol- en drugsverslaving van zanger Nathan Williams maakt een en ander er niet publieksvriendelijker op. Enkele maanden geleden leidde zijn verslaving nog tot compleet chaotische optredens, een breuk met oude drummer Ryan Ulsh en het afzeggen van een complete Europese tour. Nu komt de getroubleerde twintiger alsnog deze kant op, met meesterdrummer Zach Hill (van o.a. Hella en El Grupo Nuevo de Omar Rodriguez-Lopez). Bereid je voor op een legendarisch avondje geflipte surf-noise.

MALE BONDING (22:00 uur – 23:00 uur)

Male Bonding is een van de belangrijkste bands van de hedendaagse Londonse no-fi-scene, waarvan de kernwaarden zijn samen te vatten als rammelige garagerock, een gruizig en knoestig geluid, liedjes over onzinnige onderwerpen, uitgebracht op cassettebandjes en live gebracht op feesten waar drank en lol het belangrijkst zijn. Dat heeft u eerder gehoord, zegt u? Natuurlijk heeft u dat, maar daar werd u toen ook bijzonder vrolijk van – en dat zult u nu weer worden. Voor iedereen die nog cassettebandjes van The Wipers of Black Flag heeft, of iedereen die het warm krijgt van Wavves en Vivian Girls, wordt dit heerlijk ongecompliceerd genieten.