Home

Lightning Dust

+ Ode To The Quiet

Concert
Datum
vr 13 dec 19
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Black Mountain, Sharon van Etten, Beach House

Folk met kosmische synthesizers uit de Black Mountain-stal.

Om Lightning Dust, de band van Black Mountain-bandleden Amber Webber en Joshua Wells, een zijproject van het space rock ensemble uit Vancouver te noemen, is toch wel een beetje te weinig credit. Lightning Dust is psychedelisch, combineert folk-elementen met kosmische synths, en zet de prachtstem van Webber op de voorgrond. Wegdromen is zeker toegestaan met deze psychfolk op de achtergrond. Na zes jaar komt er eindelijk een nieuwe Lightning Dust-plaat; de aanleiding voor een nieuwe tour, die ook langs Utrecht strijkt. Luister alvast naar de prachtige singles Led Astray en Devoted To, en je weet waarom dit een band is die het checken meer dan waard is.

Ode to the Quiet bewijst een van de meest gelaagde muzikale verrassingen van eigen bodem te zijn. Hun ambitieuze eerste Ode to the Quiet (2014) bevat composities die strekken van neoklassiek tot ontluikende ambient-pop tot bombastische post-punk. Gemixed door producer Johannes Berglund (The Knife, Ane Brun) en vol met wonderlijke, duistere en dromerige teksten en vocalen, legt Ode to the Quiet na het zelfgetitelde debuut de lat nog wat hoger voor nieuwe Nederlandse popacts met een grootse aanpak. Voorafgaand aan de show van Lightning Dust komt dit viertal nieuw materiaal van dit aanstaande tweede album spelen!

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only