Home

Live in the Living

+ Amy Rude + Maurits Westerik (gem) + Dj St. Paul

Datum
zo 25 okt 09
Open
15:30
Aanvang
16:00
Locatie
Voor liefhebbers van
UNPLUGGED
Gepresenteerd door
I.s.m. Plato Utrecht

LET OP: voorverkoop via Plato Utrecht!

Dit najaar gaat Live in the Living i.s.m. Plato Utrecht van start met een serie maandelijkse huiskamerconcerten in Utrecht.

Zondag 25 oktober is er een feestelijke kick-off in de foyer van EKKO met optredens van de Amerikaanse singer-songwriter Amy Rude, Maurits Westerik en dj St. Paul.

Amy Rude komt uit de muziekscene van Tucson, Arizona, bekend van Giant Sand en Calexico. Haar stem en gitaarspel plaatsen haar ergens tussen de vrouwelijke Will Oldham en een vrouwelijke versie van de Stephen Malkmus van begin jaren negentig, maar dan lui op de achterveranda en lekker lo-fi’, aldus het blad Venus, terwijl Soundmag haar vergelijkt met Cat Power en Leonard Cohen. Rude komt speciaal voor dit concert naar Utrecht. Het is haar enige optreden in Nederland.

Maurits Westerik, volkszanger en voorman van de Utrechtse band GEM, gooide onlangs nog hoge ogen op de eerste editie van het Into The Great Wide Open festival op Vlieland. Voor Live in the Living zal hij een selectie laten horen uit zijn almaar groeiende en kleurrijke songbook.

DJ St. Paul, bekend van o.a. Pop-O-matic in Tivoli, de Kippenvelavonden en weekenden en zijn radioprogramma op KX Radio sluit de middag geheel in stijl af.