Home

Lukas Batteau

+ Going Barefoot

Concert
Datum
vr 25 okt 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Florian Wolff, Marten de Paepe, A Balladeer
Gepresenteerd door
Album Release 'Wasteland'

Presenteert een album vol melancholie met een rauw indierandje.

Klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend, maar altijd hoopvol en met de sferische melancholie van een ondergaande zon. Op zijn nieuwe album ‘Wasteland’ maakt singer-songwriter Lukas Batteau heel wat melancholische meters. De half-Amerikaanse/half-Nederlandse muzikant verpletterde de critici al eerder als frontman van Yen Harley, met The Substance Of Things en slaat nu terug met het onweerstaanbare ‘Wasteland’, dat deze avond zijn officiële première beleeft. Een album vol melancholie met een rauw indierandje. Van de aanstekelijk zomerse hitsingle Dance (for the dead) tot aan de kippenvelballad Island of sorrow houdt Batteau je op ‘Wasteland’ stevig in zijn macht. Een album waar niet aan te ontkomen valt. Een volgende mijlpaal met een gouden randje.

Lukas Batteau presenteert de cd met zijn complete band.

Going Barefoot, uit je comfort-zone treden, ontstond in de lente van 2012, toen de Utrechtse musici Ferra Heskin (zang) en Menno Roymans (gitaar) in contact kwamen met pop/dance producer Ruby van der Peijl (ex-The Difference). Onder het motto ‘alles kan, alles mag’ smeedden ze gedurende een jaar in van der Peijls thuisstudio aan akoestische nummers die balanceren tussen jazz, blues, folk en pop. 

De eerste single ‘Come Back To Stay’, bracht de band snel in het oog van lokale omroepen als RTV Utrecht, Radio 90fm en HollandFM, maar viel ook op bij 3fm en Radio 1. Tweede single ‘One Night’ werd voor release al opgenomen in het Nederlands Elftal van MusicFromNL.