Home

Luke Winslow-King

+ Belle of Louisville

Concert
Datum
zo 1 feb 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Pokey LaFarge, Justin Townes Earle, Daniel Romano

Rhythm & blues met perfect doorgerookte stem.

Dit jaar was Luke Winslow-King mee als voorprogramma bij Pokey Lafarge maar nu is het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Luke Winslow-King is een 29 jarige gitarist, zanger, componist die helemaal gek is van de vooroorlogse blues en traditionele jazz. Hij studeerde muziek in de muziekstad van de Deep South: New Orleans. Je hoort de invloed van deze stad in hem terug. Je hoort de jazz en rhythm & blues, maar ook hoor je de invloed van grootheden zoals Fats Domino of Bill Haley. Luke Winslow-King heeft een perfect doorgerookte stem voor zijn muziek maar doet zijn optredens vaak niet alleen.  Zangeres Esther Rose King zorgt voor een ideale balans, die met de bassist Cassidy Holden de band compleet maakt.

Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ‘n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelden deze geluiden uiteindelijk aan. Tegen de voeten van Mitch Rivers en Tess Vanderzwet. En wat je vindt mag je houden.