Home

Marching Church

+ Bernardino Feminielli

Concert
Datum
di 23 feb 16
Open
20:45
Aanvang
21:15
Locatie
Voor liefhebbers van
Iceage, Protomartyr, The Birthday Party

Postpunk en soul komen samen in solo-project van Iceage-frontman.

Marching Church – Official kwam tot leven als een soloproject van Iceage-boegbeeld Elias Bender Rønnenfelt. De Iceage invloeden zijn zeer duidelijk merkbaar, hoewel Marching Church een minder directe aanpak kiest. Marching Church hulde zich op de eerste twee releases in een donkere mid-tempo vorm van post-punk. Dat vertaalt zich in pakkende tracks die zeer gericht zijn op sfeer en minder, zoals bij Iceage, op energie.

Nu is Marching Church uitgegroeid tot een volwaardige band met leden die allemaal hun strepen hebben verdiend in Kopenhagens undergroundscene. Muzikanten uit Choir Of Young Believers, Lower, Hand Of Dust en Sexdrome. Samen componeerden ze een mix van de experimentele drone-rock van David Maranha en soul à la James Brown en Sam Cooke. En Nick Cave niet te vergeten.

Bernardino Feminielli – Deze krullenbol uit het Canadese Montréal komt ons gelukkig maken met zijn zwoele Franse teksten. Zelfs als je er geen woord van verstaat klinken de liefdesliedjes van Bernardino Femminielli bijzonder sensueel in de oren.