Home

Max Meser

+ Electric Company

Concert
Datum
do 12 mei 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Miles Kane, Jake Bugg, The Kinks

De look en de sound van Britse gitaarpop, gebracht met Spaanse passie.

Eetcafé
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende driegangenmenu’s (ook vegetarisch!). Op laatstgenoemde krijg je €2,- korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.


Max Meser is een naam die we dit jaar heel vaak voorbij gaan horen komen. Hij heeft net een platendeal bij PIAS op zak, deed het afgelopen jaar veel supportshows voor Douwe Bob en werd onlangs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

De 23-jarige singersongwriter groeide op aan de Costa Brava, met de platen van o.a. The Beatles, The Kinks en The Who in de kast. Een paar jaar geleden verhuisde hij naar Nederland en begon hier vrijwel meteen zijn popcarrière op te bouwen. ‘Als je van jongs af aan naar The Beatles hebt geluisterd, dan kijk je automatisch over de grenzen heen,’ zegt hij. In oktober kwam zijn eerste single ‘Weak For Love’ uit, die vervolgens wekenlang werd platgedraaid bij 3FM.

Smaaktechnisch past Max Meser even goed bij jonge gasten uit het hier en nu zoals Miles Kane en Jake Bugg als bij de sixtiespop van bijvoorbeeld The Kinks en The Who. Bij hem vliegen de tijden en de invloeden onwillekeurig ineen. Binnenkort verschijnt het debuutalbum met heel veel nieuwe liedjes en die komt hij natuurlijk ook in EKKO laten horen!

Electric Company is dan wel het jongste loot van de Herman Brood Academie-boom, maar groen klinkt het indierockquintet allerminst. Geïnspireerd door de volle sound en aanstekelijke melodie van Springsteen borduurt de band voort op de hedendaagse postpunk en neo-psychedelica van onder andere The War On Drugs en de intelligente popsongs van bands als Wilco. Alsnog geven de gebroeders Chapman uit Nottingham – zangers en songwriting duo- brein – de band een uitgesproken Brits smoelwerk. Met grootse, volgroeide samenspel en hemelse harmonie wordt de charme van fragiele Engelse liefdesliedjes versterkt met de drive van Amerikaanse roadsongs en een volledig eigen sound.