Home

Mdou Moctar

Concert
Datum
do 21 nov 19
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Tinariwen, Bombino, Imarhan
Gepresenteerd door
Cosmosis:

Niet voor niets de vaandeldrager van Toeareg's nieuwe generatie.

Cosmosis presenteert een reeks concerten met de meest bijzondere popmuziek uit niet-westerse landen. Wat kun je verwachten? Geen traditionele wereldmuziek, maar urgente en dansbare toekomstmuziek uit verre landen.

De Toeareg zijn een Noord-Afrikaanse bevolkingsgroep, die in Westerse landen vooral bekend staan om hun muziek. Toeareg wordt zelfs als term gebruikt om de groovy woestijnblues uit de Sahara te omschrijven. Bombino en Tinariwen zijn inmiddels gevestigde namen, maar Mdou Moctar uit Niger is duidelijk de rising star van vandaag.

Met zijn duizelingwekkende gitaarspel, uitzinnige live shows en politieke teksten rockt Mdou nu de hele wereld over. Nieuwste werk Ilana (The Creator), opgenomen in Detroit, is zonder enige twijfel zijn beste plaat tot nu toe. Westers klinkende gitaarriffs worden gecombineerd met de hypnotiserende ritmes van de Toearegs. En dan te bedenken dat Mdou Moctar het geleerd heeft op een zelfgemaakte gitaar, met behulp van YouTube filmpjes!

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only