Home

Meindert Talma & de Rode Kaarten

Datum
za 16 jun 12
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
POP

Een van de meest markante figuren uit de Excelsiorstal is toch zeker Meindert Talma. Alweer ruim vijftien (!) jaar lang is de boomlange Groningse Fries in verschillende gedaantes op het podium te vinden. Al vier keer in EKKO, solo, of met zijn band The Negroes. De vijfde keer wordt op zaterdag 16 juni, als hij langs komt met zijn nieuwe project “Meindert Talma & De Rode Kaarten – Eenmaal Oranje”.

Op derde Kerstdag 2011 bezoeken Remko den Boef en Karel Smouter Meindert Talma met de vraag of hij een soundtrack zou willen schrijven voor Eenmaal Oranje, hun boek met verhalen over eenmalige internationals zoals Bert van Marwijk en Oekie Hoekema. Voetballiefhebber Talma duikt meteen zijn studio in en komt twee weken later er weer uit met elf songs die ook voor voetbalhaters genietbaar zullen zijn. Liedjes over de mooiste Nederlands voetbal(bijnamen). Of over eenmalige internationals die snordrager zijn, plotseling bevangen worden door faalangst, liever anoniem waren gebleven of het Wilhelmus niet mee durven te zingen.

Eenmaal Oranje kwam eind mei uit bij Uitgeverij LJ Veen en Excelsior Recordings. Het album (Talma’s tiende) werd opgenomen in de voetbalkantine van VV Helpman in Groningen door producer, muzikant en Utrechter Pim van de Werken. Live zal Talma Eenmaal Oranje brengen ondersteund door het stampende pop-soulcombo De Rode Kaarten, dat bestaat uit drie heren en twee dames.