Home

Meindert Talma

+ Pino Plaza

Concert
Datum
wo 20 nov 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Voor liefhebbers van
Spinvis, Daniël Lohues, Broeder Dieleman
Gepresenteerd door
Locatie: Kargadoor

Een van de meest markante figuren uit de Excelsiorstal in de kleine Kargadoor.

Een van de meest markante figuren uit de Excelsiorstal is toch zeker Meindert Talma. Alweer ruim zestien (!) jaar lang is de boomlange Groningse Fries in verschillende gedaantes op het podium te vinden. Al vijf keer in EKKO, solo, of met zijn band The Negroes. De zesde keer wordt op woensdag 20 november, alleen deze keer zal het concert in de Kargadoor zijn. 

Begin oktober verschijnt Kelderkoorts, de nieuwe roman/album van Meindert Talma. Kelderkoorts (cd in boek, 260 pag.) is het eerste deel van Meinderts roman/albumcyclus Nederlands Onbekendste Popster, een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Passage en Excelsior Recordings. Meindert heeft zijn volledige roman/album voorgedragen en gezongen voor de camera van Herman Zeilstra (www.zeilsteen.com). Kelderkoorts bestaat uit 4 delen en 64 hoofdstukken. Elke dag probeert Meindert een hoofdstuk op YouTube te zetten. Kijk en beluister hier de eerste hoofdstukken. Live brengt Meindert Kelderkoorts met een afwisseling van voordracht en liedjes plus veel persoonlijk beeldmateriaal.

De pers over Kelderkoorts:
Volkskrant (vier sterren): ‘Een pracht van een sleutelroman waarin de songteksten van de elf liedjes op de cd een eigen plek hebben gekregen. Liedjes die dan weer melancholiek zijn, gedragen door de Fender Rhodes van Talma, dan weer stevig rocken, met dank aan Anne Soldaat op gitaar. (…) Talma’s stem in zowel zijn literatuur als zijn liedjes is beslist uniek.’
Het Parool (vier sterren): ‘Grappig is Meindert Talma wel. Gelukkig niet op een heel nadrukkelijke manier, maar droog als een soort worst waar ze in Noord-Nederland van houden’. 

 

Pino Plaza: “Ik vind het leuk om op te treden, dus als je iets hebt waar ik op kan treden kun je me daarvoor vragen. Dan moet je wel op tijd zijn; ik treed nog tot en met 2013 op. Daarna is het klaar.”