Home

Meschiya Lake & the Little Big Horns

+ Documentaire: True Family

Datum
zo 9 jun 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
JAZZ/DIXIELAND + FILM

Combiticket-actie
Op zondag 9 & 16 juni staat EKKO in het teken van vooroorlogse swingmuziek. Daarom kun je voor slechts 15,- een combitickets kopen voor Meschiya Lake & The Little Big Horns  + The Two Man Gentlemen Band. Twee man combineren oude swing, jump blues, country en dixieland. Deze kaarten zijn te koop via de ticketknop hierboven.

Doe er je voordeel mee!

—————————

20:30 documentaire “True Family”
21:45 show Meschiya Lake & The Little Big Horns
 
De Amerikaanse zangeres Meschiya Lake neemt ons, samen met haar band The Little Big Horns, mee terug naar ‘the roaring twenties’. De band speelt authentieke dixieland jazz in zijn puurste vorm terwijl Meschiya op het podium staat als een volgetatoeëerde rauwe zus van Caro Emerald. 
Haar liefde voor New Orleans jazz is ontstaan toen ze als glas-eter met een rondtrekkende alternatieve sideshow in ’s werelds beste jazzstad strandde. Ze was gelijk verkocht. Hier begon haar muzikale carrière. Ze trad op bij verschillende groepen waarvan The Loose Marbles de bekendste was. Omdat ze niet daar genoeg muzikale vrijheid kreeg, besloot ze om haar eigen groepje te starten. Met haar vrienden van The Little Big Horns nam ze het album “Lucky Devil’ op en zo zijn de balletjes gaan rollen. Na vele shows in VS en Europa (o.a. op Take Root Festival in Groningen) komen ze weer terug in Nederland, weliswaar voor het eerst op Utrechtse bodem.
Dames, trek je vintage bloemetjes jurk aan, sleep je partner mee en kom een dansje wagen! 

Voorafgaand zal in het café “True Family” (2012) worden vertoond. Dit is een indrukwekkende documentaire over het leven van Meschiya Lake als straatmuzikante en het ontstaan van haar band The Litte Big Horns op de straten van New Orleans. De documentaire is geregisseerd door Tao Norager en is destijds genomineerd voor beste documentaire van het New Orleans Film Festival.