Home

Meskerem Mees + Roos Meijer

Concert
Datum
do 24 mrt 22
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Michael Kiwanuka, Lianne La Havas, Ben Howard
Gepresenteerd door
EKKO & TivoliVredenburg presenteren:

Ontwapenende singer-songwriter uit Vlaanderen met klassieke soul-invloeden.

Vormgever Athiná Gralike maakte speciaal voor het concert van Meskerem Mees in EKKO een poster, deze is in beperkte oplage op risoprint verkrijgbaar via deze link. Een poster kost € 10 en kan na bestelling opgehaald worden bij EKKO op werkdagen tussen 10:00 en 18:00.

Dit concert is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.

De Gentse Meskerem Mees won vorig jaar Humo’s Rock Rally, werd rond de jaarwisseling door onze zuiderburen omgedoopt tot “grande dame van 21” en speelde vlak daarna een schitterende sessie op een digitaal Eurosonic. Debuutsingle Joe – een warme ochtendknuffel van een nummer vol klassieke soul-invloeden a la Sam Cooke en Nina Simone – dendert richting 3 miljoen streams. Nieuwste release Seasons Shift wordt stemmig ingekleurd door het cello-werk van schoolmaatje Febe Lazou, en doet denken aan het ontwapenende eerste werk van Michael Kiwanuka. Meskerem Mees is hier om je hart en de Benelux te veroveren. Dat deed ze al met mooie covers van Nirvana en Gorki, en met enkel gitaar en cello op zak blijft de intieme sfeer van haar tracks ook live overeind. In de lente van 2022 zul je het in EKKO kunnen meemaken. 

Roos Meijer maakt alt-folk met een groot gevoel voor detail, zowel in haar zang als in de composities. De muzikant, die ook wel actief is als achtergrondzangeres van Pitou, laat zich voor haar muziek inspireren door genres als folk, klassiek en indierock. Dit alles komt samen op haar debuutalbum Why Don’t We Give It A Try, dat op 12 november 2021 verscheen.