Home

Mice Parade

+ Laetitia Sadier + Silje Nes

Datum
vr 15 okt 10
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
ELECTRO/POST-ROCK

Achter Mice Parade gaat vrij letterlijk Adam Pierce schuil. Gooi die letters maar eens door elkaar. Pierce maakte ooit deel uit van Múm en behalve die IJslandse band hoor je ook Notwist, Mogwai en Four Tet terug in dit schemergebied van pop, postrock en electronica. Grote troef is de combinatie van Pierce’s stem met de sprookjesachtige vocalen van Kristin Anna Valtisdottir (het IJslandse elfje uit Múm) en Laetitia Sadier (Stereolab).

Die laatste zangeres komt met Mice Parade mee naar Ekko. Ongetwijfeld met een gast-optreden bij Pierce, maar ook als voorprogramma van vanavond. We kennen deze Française uiteraard van Stereolab waarvan ze ruim 20 jaar het gezicht was, maar eigenlijk staat haar hele carrière in het teken van samenwerkingen met andere artiesten. Op het moment van schrijven is haar solo-album nog niet uit, maar fans van haar oude band zullen vast niet teleurd worden.

En het kan niet op vanavond, want er is nóg een voorprogramma: de Noorse zangeres Silje Nes. Net als Adam Pierce een echte multi-instrumentalist: piano, cello, trompet, gitaar, drums, waarbij ze alleen les heeft gehad in piano. Misschien dat haar muziek daarom zo bijzonder klinkt: in plaats van liedjes maakt Silje filmische folktronica waar ze met haar zachte en dromerige stem overheen “zingt”.

Bij File Under haalde het resultaat een paar jaar geleden de eindejaarslijstjes.