Home

Minor Alps (Matthew Caws van Nada Surf en Juliana Hatfield)

+ Herrek

Concert
Datum
vr 2 mei 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Neil Young, Nada Surf, Lemonheads

Zanger van Nada Surf + Juliana Hatfield = indierock superduo made in heaven.

Voor aanvang van dit concert is het eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Minor Alps is een samenwerking van singer-songwriter Juliana Hatfield en Matthew Caws (zanger van de band Nada Surf). Beiden indie-rock veteranen, zongen ze voor het eerst samen in 2008. Tijdens de opnames van Hatfields “Such a beautiful girl”, verzorgde Caws de backing vocals. Het moest een succesvolle studiotijd geweest zijn, want net als vele andere duo’s (She & Him, Adam Green & Binki Shapiro) klonken de twee alsof ze voor elkaar gemaakt waren. 

Beiden zijn ze van mening dat Get There (2013), het beste werk is uit beide carriéres. De stemmen kloppen perfect bij elkaar en zorgen ervoor dat het album een bijzondere ervaring is om naar te luisteren. Met invloeden van Neil Young en REM, zorgt het nummer “I don’t know what to do with my hands”, voor een bijzonder gevoel van nostalgie. Natuurlijk zijn de invloeden uit hun eigen carriéres duidelijk aanwezig. Wie Nada Surf kent, zal zeker dingen gaan herkennen. Een straf kan dit echter niet zijn, dit gouden duo zal zorgen voor een onvergetelijke avond.

De Nederlandse band Herrek is een project rond gitarist en zanger Gerrit van der Scheer, die opgroeide in een missionarisfamilie in een klein dorpje in Papua, Indonesië. Vanuit zijn huidige woonplaats Rotterdam maakt hij muziek als Herrek –  de manier waarop Gerrit uitgesproken wordt door de Papuanen. Het debuutalbum van Herrek, ‘Waktu Dulu’, kwam uit in 2013 en staat vol met sfeervolle, donkere folk.