Home

Mitski

+ Personal Best

Concert
Datum
do 2 mrt 17
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Angel Olsen, Frankie Cosmos, Speedy Ortiz

Indierock waarbij lieflijke zang en harde noise-erupties elkaar afwisselen en versterken.

Vraag Mitski Miyawaki naar geluk en ze zal woest waarschuwen: ‘Happiness fucks you’. Tot dusver verkondigde de New Yorkse haar contra-geluk-boodschap op al haar releases, maar nog nooit was haar statement zo krachtig als op haar laatste album ‘Puberty 2’. In de elf songs is de spanning tastbaar als een wonderschoon en tegelijkertijd wreed romantisch achterland. Kenmerkend zijn de prachtig gezongen indieliedjes, die bij het refrein niet zelden ontsporen met een snoeiharde geluidsmuur van noise. Mitski oogste in 2014 al veel lof voor haar plaat ‘Bury Me at Makeout Creek’, maar het was pas dit jaar dat haar naam op praktisch elk indie-blog ter wereld werd genoemd. Pitchfork, om maar een van de vele voorbeelden te noemen, gaf de plaat een 8.5. In september verkocht Mitski de kleine zaal van Paradiso uit, waar ze bewezen heeft ook live erg sterk te zijn.

En Mitski komt niet alleen richting EKKO, ze wordt namelijk ondersteund door het vier-koppige Personal Best! Met een mix van powerpop en punkrock komen ze in de 10e versnelling EKKO binnen, om een spoor van prachtige, muzikale vernieling achter te laten, wat jullie zeker zal opzwepen voor de main-act. Met hun nieuwste album ‘I Go Quiet’ hebben ze er weer genoeg pareltjes bij om EKKO eens flink te laten zweten!


Concert + eten: EKKO Eetcafe

Je kunt voorafgaand aan het concert eten in EKKO Eetcafe. Reserveer via EKKO.nl/cafe, laat je concertticket zien aan de bediening bij het afrekenen en krijg €2,50 korting op het eten.

De nadruk in de menu’s ligt op groentebereiding, die elke keer anders is. Een voor-, hoofd- en nagerecht voor €15,-*. Vleesliefhebber? Vegetariër? Snak je naar een allergenen-vrije maal? Kan allemaal.

* Let op: reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting. Vol = vol.


Ter info, vanavond zullen studenten van de Universiteit Utrecht een korte enquete afnemen bij het publiek. We vinden het fijn als je de vragen ook wil beantwoorden. Dank daarvoor!