Home

Modulation.

+ Cengiz Arslanpay + Kōdoiro + Zero Preliminary Sequencing

Overig
Datum
zo 19 mei 19
Open
19:30
Aanvang
20:15
Locatie

Een zaal, een soundsystem en een enorm scala aan synths...

Vier jaar geleden begon synthesizer-studio Sonar Traffic met een frisse wind door de Utrechtse muziekscene: Modulation. Een avond die vooral draait om modulaire synthesizers. Met je neus bovenop de muziek, met aandacht voor de interactie tussen levend wezen en machine. Dus staan de artiesten midden in de zaal en niet op het podium, zodat je geen enkele druk op de knop of plug-in van een draad hoeft te missen.
Oorspronkelijk door de organisatoren bedacht om zelf ook eens te kunnen optreden, maar al gauw kwamen de grote namen langs. Colin Benders speelde voor het eerst live met zijn modular op Modulation, Richard Devine, Mark Verbos, Kubus, Maarten Vos, Antenes en Sjamsoedin kwamen vervolgens ook op bezoek. Maar we geven ook een podium aan mensen die nog nooit hebben opgetreden. Al snel volgden de special uitstappen: een samenwerking met Gaudeamus, een aflevering tijdens Pitch en een special tijdens Le Guess Who? zijn slechts enkele wapenfeiten buiten de deur.

Tijdens Modulation wordt de persoonlijkheid en aanpasbaarheid van de modulaire synthesizer blootgelegd: niemand doet er hetzelfde mee, de variëteit in klanken is groot. De avonden zijn voor zowel de echte modu-nerd als de rookie die het verschil tussen Envelope Generator en een LFO niet kent toegankelijk.

Foto: Paul van Dorsten

Pin only