Home

Most Unpleasant Men

+ Dyzack + Falco Benz

Concert
Datum
zo 29 sep 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Talking Heads, Phoenix

Percussie en synths maken de grootse sound van de Utrechters compleet.

De bandleden van Most Unpleasant Men zijn in tegenstelling tot de naam al jaren graag geziene gasten in Utrecht. Vier jaar geleden kwam hun debuutalbum “Nothing Moves Slower” uit. Hun titelloze tweede album heeft lang op zich moeten laten wachten, maar in januari was het dan zo ver. De sound klinkt nog grootser! De dame en heren hebben zich verrijkt in alle opzichten. Percussie en synths maken de sound van de Utrechters compleet. Sferisch, gedreven en met de hulp van dertien steengoede, spannende liedjes die ergens tussen Talking Heads en Phoenix zweven, wordt de luisteraar een blos op de wangen gespeeld!

“Synths and songs make sense” is het credo van toetsenist en producer Falco Benz. Of het nu om zachte soulvolle liedjes gaat, of om rauwe analoge house, alomtegenwoordig zijn de warme synthesizer sounds, funky akkoorden en dansbare ritmes waarmee Falco de wereld al wat jaartjes lastigvalt. Met analoge synthesizers en drumcomputers als uitgangspunt maakte hij de EP ‘Clap Machines’ die in juni 2013 is uitgekomen op Magnetron Music, thuisbasis van o.a. Comtron, Staygold, Lele en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Er zijn er die beweren dat Erik Hofland, alias Dyzack, alias Haags gitaarmirakel, ineens terug is van weggeweest. Niets is minder waar. Na indrukwekkende optredens, óók in het buitenland, lovende recensies van drie studioalbums en het winnen van de Zilveren Harp was het even tijd voor iets anders. Van 2005 tot 2011 componeerde hij muziek voor theater, onder meer met theatergroep Vis à Vis. Vanavond staat hij in het voorprogramma van Most Unpleasant Men.