Home

Mozes and the Firstborn

+ The Animen

Concert
Datum
za 12 okt 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Velvet Underground, The Strokes, Black Lips

Bazen van de 60's en 70's garage revival scene.

Op Bevrijdingsfestival Utrecht 2013 speelde de band ook al namens EKKO. Eigenlijk was dat stiekem een aankondiging voor deze show! En wie kent deze bazen van de hedendaagse Nederlandse garagescene niet? Zo gooide hun hit “I Got Skills” hoge ogen en kwam terecht bij De Wereld Draait Door en 3FM.

Het is duidelijk dat de muzikale inspiratie komt van The Velvet Underground, The Strokes en Black Lips. Hierdoor ligt er een stevig fundament van de jaren ’60 en ’70 met een hedendaags exposé. Hun debuutplaat heeft even op zich moeten laten wachten, maar in maart 2013 was het dan zover. Het zelfgetitelde album, dat is uitgebracht door Top Notch, werd enorm goed ontvangen door critici. Sindsdien spelen de Eindhovenaren overal door het land. Aankomende tijd zitten er ook nog uitstapjes naar het buitenland tussen. Kortom, Mozes and The Firstborn leven een droom en op 12 oktober kun je daarvan deel uit maken.

The Animen voegt alle grote invloeden van vroeger samen tot één, van Otis Redding tot aan The Hives. Old school maar niet pastiche!