Home

MTT (Minus The Tiger)

+ Aestrid + Krampfhaft

Concert
Datum
do 27 mrt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Knife, Hundreds, Fever Ray
Gepresenteerd door
Album Release

Een secuur samenspel van diepe bassen, minimale beats en vervreemdende sounds.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Op 1 april verschijnt het nieuwe album van MTT (voorheen Minus The Tiger). Met de opvolger van het titelloze debuut heeft de Utrechtse band besloten haar naam af te korten naar MTT. ‘Years From Now’ is de eerste track van het gelijknamige album. 

Het album is geïnspireerd door de film The Road, waarin een vader en zijn zoon moeten zien te overleven in een grimmige postapocalyptische wereld. Samen met drummer Jos Terlingen en producer Maarten Besseling neemt zangeres Anne Broekman de luisteraar mee in een emotionele trip waar het verglijden van de tijd en de daarbij onvermijdelijke melancholie voorbijkomen. Het is een secuur samenspel van diepe bassen, minimale beats en vervreemdende sounds. 

Voor het nieuwe album werkte MTT samen met Bo Menning (Aestrid), Joris van Grunsven (Krampfhaft), Thanos Fotiadis (Bodypolitics) en Ronald Straetemans (Tududuh, Unterwelten). Die laatste twee gaan vanaf heden de band versterken, respectievelijk op gitaar en bas/synth. MTT is voor volgend jaar wederom geselecteerd om te spelen op Canadian Music Fest in Toronto. Maar eerst presenteren ze 27 maart hun album bij ons in EKKO.

Line-up:
Aestrid
Krampfhaft
MTT