Home

My Blue Van

+ Lukas Batteau

Concert
Datum
vr 20 feb 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Black Keys, Led Zeppelin, Stevie Ray Vaughan
Gepresenteerd door
Album Release

Albumpresentatie van Utrechts blues-rock trio.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

“Hush” is de titel van het tweede album van het Utrechtse bluesrock trio My Blue Van, dat op 20 februari zal verschijnen. My Blue Van is een band, die door de karakters binnen de band een hele natuurlijke, organische en kloppende chemie heeft. En dit is terug te horen op dit tweede album.

Begin januari brengt de band zijn eerste single “25 Nights and Days” uit. “Hush” is de opvolger van het alom geprezen debuutalbum “As Colours Change”. Muziekblad OOR noemde het debuut een ‘overdonderende plaat met aangrijpende, je bij de kladden grijpende bluesrocksongs die lang hebben liggen marineren in een flinke bodem soul’. Ook live weet de band een overtuigende show neer te zetten, My Blue Van was al te zien op festivals als de Beschaving, In Vervoering, Eurosonic en de Popronde. Ze wonnen de publieksprijs bij de Utrecht Popprijs en twee 3voor12/Utrecht Awards voor beste LiveAct en beste video (voor Bumpy road). Tevens was de band doorgedrongen tot de finale van de Grote Prijs van Nederland die op 20 december 2014 plaatsvond in de Amsterdamse Melkweg. Met de rauw klinkende zang van frontman Bas Beenackers, de bluesy rifs en een solide achterlinie gaat deze gouden driemansformatie het nog ver schoppen.

Voorprogramma van deze avond is Lukas Batteau. Lukas Batteau groeide op in Zuid Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Het werk van Lukas Batteau is melodisch en melancholisch, indringend zonder zwaar te worden. In 2008 bracht de Utrechtse indie rock singer-songwriter zijn succesvolle eerste EP All Dressed Up and Nowhere to Go uit. In 2012 bracht hij een juichend ontvangen tweede, titelloze EP uit.

Op 22 oktober 2013 kwam eindelijk Wasteland, Lukas Batteau’s officiële debuutalbum uit in Nederland. Het album werd geproduceerd door Nashvillean Steve Savage, en is afwisselend opgenomen in de Epic Rainbow Unicorn Studio bij Kytopia van Simon Akkermans, The Green Motel van Maarten Besseling en een Duits kasteel. Met Wasteland heeft Lukas Batteau een album gemaakt dat je niet meer los zal laten.