Home

Nils Frahm

+ Locatie: Zijdebalen Theater

Datum
zo 9 okt 11
Open
15:00
Aanvang
16:00
Locatie
Voor liefhebbers van
NEO-KLASSIEK

Let op, adres: Zijdebalenstraat 2 (ook navigatie!)

Net als Max Richter, Library Tapes, Sylvain Chauveau en Hauschka, maakt de momenteel in Berlijn woonachtige pianist Nils Frahm muziek die het best te omschrijven is als neo-klassiek. Alleen zijn de instrumentale pianostukken van Nils Frahm zeker niet minimaal of reductionistisch, maar hebben ze eerder een melancholieke en licht romantische inslag. Dat Nils Frahm een zeer gedegen klassieke achtergrond heeft, is duidelijk te horen in zijn fabuleuze spel waarin onmiskenbaar de invloed van pianist en ECM legende Keith Jarrett naar voren komt. Al van jongs af aan speelt Nils Frahm piano en kreeg ook intensief pianoles van de oude Russische meester Nahum Brodski die op zijn beurt weer les had van de laatste leerling van Tsjaikovski.

Los van de lp’s ‘Streichelfisch’ (Atelier Musik 2005) en ‘Electric Piano’ (Atelier Musik 2008), die beide meer elektronisch en experimenteel zijn, bracht het label Erased Tapes twee albums uit met de pianomuziek van Nils Frahm, te weten de cd’s ‘Wintermusic’ en ‘The Bells’. Daarnaast werkte Nils Frahm ook nauw samen met Peter Broderick, F.S. Blumm, Anne Müller en Machinefabriek en waarvan ook de nodige cd’s verschenen bij Sonic Pieces en Hush Records.

Bron: dwars.radio6.nl

Vandaag presenteert EKKO de Berlijner op een hele bijzondere plek: ZIJDEBALEN THEATER! Op een steenworp afstand van EKKO aan de Zeedijk staat deze nog onontdekte fabriekshal tussen enerzijds de Gamma en aan de andere kant Kytopia.

LET OP: Er zijn zondag nog een beperkt aantal kaarten te koop aan de deur van het Zijdebalen Theater.