Home

Nordic Delight presents Axel Flóvent (ISL), Blaue Blume (DK), Carl Louis & ARY (NO)

Concert
Datum
za 16 jan 16
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Nordic Delight is terug met mooie acts uit Scandinavië.

Nordic Delight viert alweer de vijfde editie in EKKO! Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland, met Utrecht als episch centrum. Vanavond drie Scandinavische muziekacts die je gehoord en gezien moet hebben in 2016! Ook kun je een selectie korte films bewonderen in de speciale Nordic cinema op de eerste verdieping.

De eerste act is de IJslandse muzikant Axel Flóvent, afkomstig uit het noordelijke vissersdorp Húsavík. Ondanks zijn 20-jarige leeftijd speelt Axel al jaren moderne folk. Deze zomer verscheen zijn debuut EP ‘Forest Fires’, die inmiddels ruim 1,5 miljoen keer is beluisterd op Soundcloud. Hij maakte live veel indruk op ons tijdens Iceland Airwaves afgelopen november, dus we presenteren hem graag op Nordic Delight.

De tweede act vanavond is Blaue Blume, dat zijn Nederlandse livedebuut al maakte op Nordic Delight Festival 2014. Inmiddels zijn de Denen klaar voor hun grote internationale doorbraak met hun onlangs verschenen debuutalbum ‘Syzygy’, dat door de Deense pers al werd uitgeroepen tot ‘beste Deense album van 2015’. Eind januari verschijnt het album ook in Nederland, maar is hier al te beluisteren via Noisey. Ook wij zijn erg onder de indruk van de melodramatische pop van Blaue Blume en het stembereik van zanger Jonas en vroegen ze daarom nog eens op Nordic Delight te komen spelen en dat doen ze graag.

We sluiten de avond af met enkele bijzondere artiesten uit Noorwegen. Je kent producer Carl Louis mogelijk als onderdeel van het succesvolle duo CLMD, dat over de hele wereld optrad en meerdere platina singles ontving. Momenteel is hij echter op zijn eigen werk gericht en zijn nieuwe muziekstijl bestaat uit meer organische en transgressieve elektronica. Nadat we zijn live debuut zagen op by:Larm festival in Oslo begin 2015 besloten we al dat we dit feestje naar Utrecht wilden brengen. Dit jaar sloot Carl ook een deal met Warner Music en werd opgepikt door het grootste radiostation in Noorwegen, NRK P3 en door MTV. Zijn debuut-mini-album verscheen in september 2015 waarop ook de eerste twee hitsingles ‘Apogee feat. Pav ‘en’ Telescope feat. ARY ‘. En jawel… zowel ARY als Pav komen mee naar Utrecht op 16 januari!

ARY is nog maar net aan haar muzikale carrière begonnen, maar betoverd nu al iedereen met haar magische stem. De 21-jarige zangeres bracht haar eerste single ‘Higher’ uit in april 2015, die werd geproduceerd door Carl Louis. De persona ARY komt voort uit Ariadne, die meteen al haar eigen plek vond in het uitgebreide Noorse landschap van mystieke stemmen, geluiden en sferen. Naast componist en uitvoerende, is ARY ook al een genadig producer. Met zoveel talent en zo’n mooie stem zijn wij er trots op haar te kunnen presenteren tijdens Nordic Delight.

Begin de avond in stijl met een exclusief Nordic diner. Voor € 25,- ben je in het bezit van een combiticket, dat toegang geeft tot het Nordic Delight restaurant in EKKO. Uit het rijke aanbod van Scandinavische cuisine hebben de Nordic Delight chefs een selectie gemaakt van de lekkerste en spannendste gerechten. Het resultaat is een exclusief driegangenmenu, waarvan zowel een vis- als vegetarische variant beschikbaar is:


kikkererwtensoep met broccoli (van Saltimporten Canteen)

***
gerookte vis of gerookte wortelgroenten

gefrituurde boerenkool
aardappelpaddenstoelen terrine

***
gemberkoekjes met witte chocoladecrème en semibevroren cranberries


* € 12,50 ticket (live music + films), vanaf 19:30u.
* € 25,00 (UITVERKOCHT) combiticket (Nordic dinner + live music + films), vanaf 17:30u, keuze vis of vega.