Home

Nordic Delight

+ Högni (ISL) + Great News (NO) + Phlake (DK)

Overig
Datum
za 20 jan 18
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland.

Live music: Högni (ISL) + Great News (NO) +  Phlake (DK) + cinema, food & drinks

Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland en presenteert vanavond alweer de 11e editie in EKKO! Vanavond presenteren we 3 talentvolle live muziekacts die allen aan de vooravond van een grote internationale doorbraak staan. Dé kans om ze vanavond voor het eerst en het laatst in een intieme setting live te bewonderen.  Daarnaast is een beperkt aantal combitickets verkrijgbaar inclusief diner.

De eerste bevestigde act is Phlake uit Denemarken, oftewel producer Jonathan Elk en zanger Mads Bo uit Kopenhagen, die al veel indruk maakten met hun rhythm’n’balls, een mix van zoete filmische R&B, snijdende hiphop & dansbare pop.  Binnen twee jaar na de release van debuutalbum ‘Slush Hours’ heeft Phlake al 5 Grammy’s  en ruim 80 miljoen streams te pakken dankzij hits als ‘Angel Zoo’ en ‘Pregnant’.  Met de release van hun tweede album in oktober 2017 volgt een grote internationale carrière  nu ongetwijfeld snel.  Tijdens Nordic Delight in EKKO staat Phlake met volledige liveband op het podium!

De tweede liveact is Högni uit IJsland, beter bekend als de leadzanger van de IJslandse formatie Hjaltalín en als bandlid van GusGus. De bijzonder muzikale IJslander zong daarnaast in een koor, speelt viool en piano en schreef diverse soundtracks voor  theater, film en televisie. Afgelopen oktober bracht Högni zijn solo debuutalbum ‘Two Trains’ uit. Hierop kiest hij een nieuwe muzikale richting waarin klassieke, jazz en elektronische invloeden een subtiel en complex geheel vormen en zijn bezielde stem nog een extra dimensie krijgt. Högni Egilsson treedt vanavond solo op met diverse instrumenten, dus het belooft een zeer bijzonder optreden te worden!

We sluiten de avond af met Great News uit Noorwegen. “The best band from Norway in many years” schreef Q Magazine over de daze-pop band. Hun catchy sound doet enerzijds denken aan andere acts uit Bergen, zoals Bloody Beach, Kakkmaddafakka en Erlend Øye, maar ook fans van Tame Impala en Unknown Mortal Orchestra moeten zeker even luisteren. Nordic Delight volgt de band sinds 2015 en zag hun doorbraak in Noorwegen met energieke optredens op grote festivals als Øya en Vill Vill Vest. Dat het inmiddels tijd is voor een internationale carrière blijkt onder andere uit de lovende recensies van internationale media als DIY, The Line of Best Fit en de Huffington Post en de aankondiging van hun debuutalbum dat in februari 2018 verschijnt. Aanrader!

Wil je een heerlijk Scandinavisch getint driegangenmenu vooraf, vis of vega? Bestel dan een combiticket voor €28,50 (incl. servicekosten) en wees welkom vanaf 17.30u

Pin only