Home

Nordic Delight

+ Sarah Klang + Amanda Tenfjord + ZAAR

Concert
Datum
za 19 jan 19
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland.

Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland. Het festival organiseerde al vaker memorabele en uitverkochte concertavonden in EKKO vol magie uit het hoge noorden! De eerste bevestigde naam is Sarah Klang uit Zweden, die met haar imposante vertoning en stem met volledige band het podium zal betreden. Binnenkort worden nog twee live acts aangekondigd. Naast reguliere kaarten is een beperkt aantal combitickets verkrijgbaar inclusief een Scandinavisch driegangenmenu.

Talentvolle jonge Noorse zangeressen zijn publiekslieveling, denk aan de Aurora die in 2017 al snel op Pinkpop stond en de jonge Sigrid die in 2018 Nederlandse zalen uitverkoopt. Wij presenteren begin 2019 graag de volgende Noorse belofte Amanda Tenfjord. Zoals haar (echte) naam suggereert is ze geboren en getogen in het noordelijke plaatsje Tennfjord, waar Amanda al snel veel indruk maakte met haar zang en het spelen van piano, de cornet, maar ook voetbal. Daarna studeerde ze wiskunde en medicijnen, waarbij ze nachtdiensten in het ziekenhuis combineerde met het schrijven en opnemen van haar muziek met haar toenmalige band de ‘Flu Fighters’. Amanda woont tegenwoordig in Trondheim en bracht tot nu toe drie singles uit, waaronder het prachtige ‘First Impression’ van haar debuut EP, en de laatste single ‘Let Me Think’ dat internationaal al werd opgepikt door o.a. NME en BBC Radio.

2018 was een uitzonderlijk jaar voor Sarah Klang. Haar debuut album ‘Love In The Milky Way’ ging regelrecht naar #1 in de Zweedse hitlijsten. Prominent muziekjournalist Jan Gradvall noemde het “the best debut album I’ve ever heard”. Het was dan ook geen verrassing dat Sarah direct werd genomineerd voor de Zweedse Grammy. Sindsdien is ze bijna constant op tour met live shows in Scandinavië, Duitsland en de Verenigde Staten. Ook op ons maakte de zangeres op het podium een onuitwisbare indruk toen we haar live zagen tijdens het SPOT Festival in Denemarken afgelopen mei. Een stem die beroerd, met catchy nummers en een fantastische live band. Voordat Sarah Klang haar grote internationale doorbraak maakt, kun je haar nu nog bewonderen in de intieme setting van Nordic Delight in EKKO!

ZAAR is het soloproject van Sara Flindt uit Aarhus, Denemarken. Met haar twee bandleden Bjarke Amdrup (Kr4n) en Jonathan Ludvigsen (Athletic Progression) creëert ze een majestueuze, experimentele sound, waarbij rauwe beats en synth-melodieën samenkomen tot een intens geheel. ZAAR debuteerde in 2017 met de singles ‘Last Song’ en ‘Foolish Ways’ die door de Deense pers werden omschreven als ‘minimalistisch, gedurfd, bevrijdend en beangstigend’. Afgelopen zomer nam ZAAR hun debuut-EP ‘Lost My Sense of Humour’ op in Noorwegen, die in het voorjaar van 2019 wordt uitgebracht. Als voorproefje kun je al luisteren naar de nieuwe single ‘For A While’ en twee live sessies. ZAAR speelde eerder al internationale shows tijdens G! Festival op de Faeröer, Iceland Airwaves en in New York, maar tijdens Nordic Delight in EKKO kun je ze voor het eerst live in Nederland bewonderen!

Tickets (incl. servicekosten):
Regular: € 14,50
Combi (incl. nordic dinner): € 34,50