Home

Nordic Delight Iceland

+ Low Roar + Valdimar + Fufanu

Concert
Datum
za 17 jan 15
Open
19:15
Aanvang
20:00
Locatie

Nordic Delight-avond met de focus op Ijsland.

Nordic Delight presents Iceland met Low Roar, Fufanu, Valdimar, IJslands diner, films & meer.

Nordic Delight is terug in EKKO! Na de uitverkochte Norwegian Night in april ligt de focus ditmaal op IJsland. Het belooft weer een bijzonder rijkgevulde avond te worden. De avond begint om half zes met een IJslands driegangenmenu, waarvoor de speciale combitickets uitverkocht zijn. Om half acht gaan we verder met drie getalenteerde IJslandse muziekacts, aangevuld met IJslandse films en kunst.

Valdimar is nog geen bekende naam buiten IJsland, maar sinds 2009 wel een groot succes in eigen land. De deels IJslands, deels Engels gezongen nummers van deze zeskoppige band zijn een krachtige mix van americana, indie en folk. Met inmiddels drie albums op zak, wordt dit Valdimar’s eerste Nederlandse optreden.

Low Roar is het alterego van de Californische Ryan Karazija, die vier jaar geleden naar IJsland verhuisde en zijn eerste album, ‘Low Roar’ uitbracht (met hulp van Andrew Scheps, producer van o.a. Red Hot Chili Peppers en Adele). Zijn tweede album ‘O’, wordt internationaal goed opgepikt. Crossing Border programmeerde hem al in november en in januari staat hij zowel op Eurosonic als op Nordic Delight in EKKO!

Fufanu heeft nog maar één single uitgebracht, maar werd wel door Rolling Stone magazine alvast opgenomen in hun lijstje ‘Ten New Artists You Need To Know’, mede door hun overweldigende optredens als support act van Damon Albarn en op diverse festivals. Met de recente komst van drummer Frosti Gnarr is het geluid van dit voormalige technoduo veranderd in donkere ambient-rock. Laat je verrassen!

Het filmprogramma van deze avond zijn 6 korte IJslandse films: The Last Farm (Síðasti bærinn), 2 Birds (Smáfuglar), Whale Valley (Hvalfjörður), Chum (Hjónabandssæla / Chum), Megaphone, and Sailcloth.