Home

Nordic Delight Swedish Night: Albin Lee Meldau, Albert af Ekenstam & Partiet

Concert
Datum
wo 21 sep 16
Open
19:15
Aanvang
19:15
Locatie

Nordic Delight is terug met betoverende acts uit Scandinavië.

Nordic Delight editie nr. 7 in EKKO alweer! Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland, met Utrecht als episch centrum. Vanavond staan de schijnwerpers op Zweden met drie live muziekoptredens, een selectie korte Zweedse films en een Zweeds diner, waarvoor een beperkt aantal combitickets beschikbaar is.

De eerste live act is singer-songwriter Albert af Ekenstam uit Stockholm, die in oktober zijn debuutalbum uitbrengt, maar eerst zijn Nederlandse live debuut op Nordic Delight beleeft. Albert af Ekenstam bracht al twee singles uit, zoals het ingetogen ‘Angel Liz en wellicht ken je zijn werk van de Estlandse indie band Ewert and The Two Dragons, die Albert’s liedje ‘Falling’ op hun tweede plaat uit 2011 hadden staan. Zijn eigen debuutalbum ‘Ashes’ verschijnt op 14 oktober dit jaar en is opgenomen met hulp van andere Zweedse talenten zoals Sumie Nagano, Filip Leyman en trompetist Max Lindahl. Het resulteerde in een prachtige persoonlijk document. Voor een exclusief voorproefje kun je terecht bij Nordic Delight.

Een wel heel bijzonder talentvol artiest vanavond is Albin Lee Meldau uit Göteborg. Ieder jaar wordt er gezocht naar The Voice in diverse landen, maar voor 2016 lijkt die al gevonden. De soulvolle Meldau wist ons eerder dit jaar meteen te betoveren met zijn indrukwekkende stemgeluid tijdens een optreden op SPOT festival in Aarhus. Na een paar jaar rondreizen en spelen op straathoeken, in pubs en op podia, besloot Meldau vorig jaar zijn liedjes op te gaan nemen. Zijn debuutsingle ‘Lou Lou’, dat hij zelf omschrijft als ‘een kort, donker, duister Scandi-noir liefdesverhaal’, genereerde al meer dan 6 miljoen streams en staat op #5 in de Spotify Global Viral Chart. Inmiddels was Meldau te gast bij de BBC en op 3FM en ontpopt zich als een briljant en compleet kunstenaar met een unieke stem en ongetwijfeld een veelbelovende toekomst!

De afsluitende act vanavond is Partiet uit Jönköping. De Zweedstalige reggae scene zal voor de meeste Nederlanders totaal onbekend zijn en daar willen we graag wat verandering in brengen. Met grootheden als Dag Vag, Svenska Akademien en Peps Persson, die door Bob Marley werd omschreven als “only one white man that has raggae in his blood”, is reggae een belangrijke stroming binnen Zweden. De veelal maatschappij kritische bands spelen door het gehele land en ook ver daarbuiten. Partiet is volgens Zweedse critici de beste live reggae act van dit moment. Wij zijn dan ook blij dat wij deze band kunnen introduceren aan het Nederlandse publiek. De toegankelijke muziek in combinatie met de energieke zanger staat garant voor een reggae feestje, 100% Swedish style.