Home

Nordic Delight

+ CHINAH (DK) + Máni Orrason (ISL) & Quick Quick Obey (DK)

Concert
Datum
za 14 jan 17
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland.

Alweer de negende editie van Nordic Delight in EKKO! Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland, met Utrecht als episch centrum. Het belooft weer een mooie avond te worden vol Scandinavische livemuziek. Zo kan je genieten van de IJslandse singer-songwriter Máni Orrason, elektronische pop/r&b van CHINAH & indie/pop van Quick Quick Obey. Gedurende de avond worden er korte films vertoond en is er een beperkt aantal combitickets beschikbaar inclusief diner.

Na hun heerlijke singles ‘Away From Me’ en ‘We Go Back’ maakte CHINAH uit Denemarken ook live veel indruk op ons tijdens o.a. SPOT en Roskilde festival dit jaar. De drie leden van CHINAH hebben een zeer verschillende muzikale achtergrond. Zangeres Fine Glindvad is dochter van een banjospeler en maakte deel uit een rondreizend folk gezelschap, gitarist Simon Kjær Lauridsen brengt indie en free jazz invloeden en Simon Lars Gustav Andersson is een klassiek geschoolde pianist. Deze ogenschijnlijk onmogelijke combinatie komt samen inde elektronische pop en r&b van CHINAH. De catchy melodieuze songs met laidback vocals zijn verslavend lekker en dit leidde inmiddels al tot miljoenen online luisteraars.

Máni Orrason is net 19 jaar geworden, maar heeft al een hoop ervaring als singer-songwriter. Máni groeide deels op in IJsland en deels in Spanje. Zijn eerste instrument was de tuba, maar die ruilde hij al snel in voor de gitaar en sinds zijn twaalfde schrijft hij eigen nummers. Hij nam zijn eerste album zelf thuis op, waarbij hij alle instrumenten bespeelde. Na het mixen en zoeken naar labels in IJsland verscheen in april 2015 zijn debuutalbum op 17-jarige leeftijd. Zijn single ‘Fed All My Days’ werd meteen een nummer één hit. In het najaar van 2016 verscheen zijn nieuwe EP ‘Wake Me Up’. In Duitsland begint Máni al door te breken en nu is ook Nederland aan de beurt. Tijdens Nordic Delight staat hij met volledige band op het podium.

De avond wordt afgesloten door Quick Quick Obey, eveneens uit Denemarken, met hun melancholic dreamy indie-art-pop. Wij volgen deze band al sinds 2014 dankzij hun mooie debuutalbum ‘Bulb Days’ en hun altijd goede live shows tijdens SPOT Festival. Dit voorjaar verschijnt hun tweede album en de laatste single kreeg afgelopen maanden veel airplay op de Deense nationale radio P3. Het wordt hun live debuut in Nederland!