Home

Nordic Delight Danish Night

+ Søren Juul, Lowly & Hess Is More

Concert
Datum
vr 20 mei 16
Open
19:15
Aanvang
20:00
Locatie

Nordic Delight is terug met mooie acts uit Scandinavië.

Nordic Delight is weer terug in EKKO na de uitverkochte editie in januari, ditmaal met een Deense avond. De muziek line-up bestaat uit zanger en multi-instrumentalist Søren Juul, indie-noise-pop band Lowly en Transatlantic Live Music Ensemble Hess Is More. Daarnaast worden korte Deense films vertoond en er is een beperkt aantal combitickets beschikbaar inclusief een Deens dinerbuffet. Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland, met Utrecht als episch centrum.

In 2012 was er al het prachtige ‘Somehwere Else’ dat Søren Juul uitbracht onder de naam Indians. Vrijwel direct werd de act getekend door 4AD; bekend van o.a. Bon Iver, Beirut en Daughter. In 2013 volgde het debuutalbum en een internationale tour langs vele festivals in Amerika en Europa, waaronder het Nederlandse Best Kept Secret festival. In 2014 schreef hij het prachtige nummer ‘Oblivion’ voor de film ‘The Fault In Our Stars’ en afgelopen september verscheen een titelloze EP onder de naam Søren Juul. Pitchfork beschreef de muziek van Søren treffend als ‘Een wereld waarin folk, piano ballades, arena rock en post-rock samenvloeien, dat resulteert in een niet te classificeren persoonlijk geheel.’

Een relatieve nieuwkomer in Denemarken is Lowly, een groep die in 2014 begon als een project op het conservatorium. Ondanks dat hun betoverende single ‘Daydreamers’ in eerste instantie alleen in Japan werd uitbracht, werd het nummer opgepikt en bejubeld door The Guardian. Dit succes leidde onder andere tot optredens op SPOT en Roskilde Festival 2015, waarbij ze niet alleen op ons veel indruk maakten, maar ook op platenlabel Bella Union, die ze direct tekende. In oktober 2015 bracht Lowly de EP ‘Sink Way Into Me’ met daarop de spannende single ‘Fire’. Momenteel werken ze aan hun debuutalbum, maar voordat die verschijnt staan ze eerst op Nordic Delight!

Al langer op het Nordic Delight wensenlijstje en sinds 2009 al wereldberoemd in Denemarken: Hess Is More. Met trots presenteren we ze nu voor de eerste keer live in Nederland. Deze 7 muzikanten, met hun unieke instrumentarium en onorthodoxe arrangementen, creëren altijd een dansbaar concert. Catchy melodieën en teksten blijven dagen in je hoofd hangen. Hess Is More begon als een elektronisch solo project van de Deense muzikant Mikkel Hess. Met inmiddels zes albums, diverse internationale tours, prijzen en vele samenwerkingsverbanden heeft het project zich ontwikkeld tot een volledig Transatlantic Live Music Ensemble. Hun nieuwste release ‘Bearsong / Primate’ werd geschreven en gearrangeerd in New York. De opnamen geven een goede weegave van de live dynamiek: een mix van elektronische dansmuziek, afrobeat, krautrock en jazz. Een must see!

Voor deze avond zijn er ook combitickets verkrijgbaar, waarmee je van te voren kunt langskomen om te genieten van een typisch Deens buffet. In dit geval ben je welkom vanaf 17:30 uur.

Voor iedereen die in zijn nieuwe Deense design-outfit wil komen hebben we een ontzettend leuke deal met Klijs & Boon, dé winkel voor al uw Scandinavisch moois. Op vertoon van je Nordic Delight ticket krijg je nu 20% korting op alles!