Home

Nordic Delight

+ Choir of Young Believers + Jenny Wilson + Torgeir Waldemar

Concert
Datum
wo 22 mei
Open
18:00
Aanvang
01:46
Locatie
Voor liefhebbers van
Choir of Young Believers: Turboweekend, I Got You On Tape. - Jenny Wilson: Robyn, El Perro Del Mar. - Torgeir Waldemar: Father John Misty, A.A. Bondy.

Nordic Delight is terug met mooie acts uit Scandinavië.

Nordic Delight is terug in EKKO! Na de eerder uitverkochte Norwegian- en Iceland Night brengt Nordic Delight dit keer een mix van diverse hoogstaande acts uit heel Scandinavië. Naast muziek kan men deze avond weer genieten van een filmprogramma en een Nordic dinner. (let op: beperkte combitickets beschikbaar)

Choir Of Young Believers uit Denemarken is vooral bekend geworden door de titel track voor de tv-serie ‘The Bridge’, In eigen land behoren ze tot de topacts met twee albums die beide zijn bestempeld als “A complete masterpiece.” Choir Of Young Believers brengt prachtig ingetogen indie pop songs, met orkestrale arrangementen en meeslepende zang. Na een tour met Depeche Mode in 2014 wordt er nu gewerkt aan het nieuwe album dat eind dit jaar uitkomt.

Jenny Wilson werkte al samen met The Knife en Robyn en geniet in Zweden dezelfde bekendheid. Met een European Border Breakers Award en meerdere Zweedse Grammies op zak is haar nieuwe album ‘Demand The Impossible’ een verwijzing naar de chaotische toestand in de wereld én in haar eigen leven, waarin ze strijd leverde tegen borstkanker. Zelden klonk strijd zo subtiel, geraffineerd en urgent als in de door R&B en hip hop geïnspireerde synthpop liedjes van Jenny Wilson.

Torgeir Waldemar is 40 jaar oud en kwam vorig jaar uit het niets met zijn debuutalbum en dat leidde tot veel lofzang van de gehele muziekpers. Zijn muziek is een mix van americana, folk, country & blues en komt recht uit het hart. Torgeir opent Nordic Delight op 15 mei met een solo akoestische set, dus wij adviseren op tijd te komen om ‘het best bewaarde geheim van Noorwegen’ met eigen ogen en oren te kunnen ervaren.