Home

Nordic Delight Norwegian Night

+ Emilie Nicolas, Bloody Beach, Fay Wildhagen

Concert
Datum
za 26 sep 15
Open
17:30
Aanvang
19:30
Locatie

Nordic Delight-avond met de focus op Noorwegen.

Nordic Delight biedt je wederom de kans om de nieuwste Scandinavische topacts voor het eerst in Nederland te zien. Tijdens de uitverkochte Norwegian Night van vorig jaar waren er live optredens van Jonas Alaska, Highasakite en Atlanter. Afgelopen mei opende singer-songwriter Torgeir Waldemar de Scandinavische avond. Met Emilie Nicolas, Bloody Beach en Fay Wildhagen brengt Nordic Delight wederom drie nieuwe beloften uit Noorwegen naar Utrecht. Naast live muziek worden korte films van Noorse makers vertoond en is er een beperkt aantal combitickets beschikbaar inclusief een driegangendiner vol Noorse smaken.

Fay Wildhagen is een jonge folkzangeres, songwriter en gitarist uit Oslo en een van de grootste beloften uit Noorwegen. Met een volledige band inclusief viool en cello brengt ze een organische mix van folk, rock en andere genres vol passie en charme met een sterk eigen geluid. Na een zomer vol optredens op vrijwel alle Noorse festivals zal ze later dit jaar verschillende internationale (showcase)festivals aandoen, maar eerst maakt ze tijdens Nordic Delight haar Nederlandse debuut.

Wie kent Kakkmaddafakka nog? Stadsgenoten Bloody Beach uit Bergen staan garant voor een soortgelijk feest! Een vrolijke mix tussen pop, rock, psychedelica, met elementen van afrobeat, dub en surfrock, dat ze zelf bestempelen als ‘tropidelica’. Volgend jaar wordt met de release van hun tweede album een definitieve doorbraak verwacht, inclusief shows op Nederlandse festivals, maar tijdens Nordic Delight komen ze alvast een voorproefje geven.

Emilie Nicolas is de bekendste naam in eigen land en stond al lang op het verlanglijstje van Nordic Delight. De Noorse zangeres en componist wordt geprezen om haar krachtige stemgeluid en weemoedige teksten, in combinatie met een sombere achtergrond van elektronische beats. Emilie Nicolas won al vele prijzen voor beste live act en voor haar debuutalbum, dat in juni dit jaar ook in Nederland verscheen. In september toert ze door Europa en geeft ze een exclusieve show tijdens Nordic Delight.