Home

Onder Invloed

+ Dazzled Kid + Davie Lawson + Rebecca Sier

Datum
do 5 apr 12
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
POP / ROCK

Nadat in januari het boek ‘Onder Invloed’ werd gepresenteerd, is het project van muziekjournalist Matthijs van der Ven terug in EKKO met optredens van Dazzled Kid, Davie Lawson en Rebecca Sier.

De avonden zijn onderdeel van het project waarbij Van der Ven de invloeden van hedendaagse muzikanten onderzoekt. Muzikanten spelen unieke sets waarin ze naast eigen werk een aantal covers van hun favoriete liedjes ten gehore brengen. Onder Invloed organiseert deze avonden al enkele jaren in Utrecht, onder meer in EKKO en op Festival aan de Werf en in 2011 was het project ook actief in het Zwolse Hedon en op Into The Great Wide Open.

Dazzled Kid (solo)
Tjeerd Bomhof is allang niet meer alleen de ‘zanger van Voicst’. Hij schrijft met andere bekende muzikanten en bracht vorig jaar zijn fraaie solo-debuutalbum uit onder de naam Dazzled Kid. In afwachting van een volgend album treedt hij niet meer wekelijks op, maar voor Onder Invloed maakt hij een uitzondering. In EKKO komt Bomhof zonder band laten zien door wie hij beïnvloed is.

Davie Lawson (met band)
Op 13 maart kwam het derde album van Davie Lawson, getiteld ‘Rags’ uit. De uit Wales afkomstige muzikant woont inmiddels in Dublin, na omzwervingen in onder meer Glasgow en Londen. Het is een album dat je nauwelijks de kans geeft om op adem te komen. Soms zijn het fijne liefdesliedjes, andere zijn meer berouwvol en klagend. Elk van de liedjes loopt over met woorden die je raken en zinnen die je simpelweg weigeren los te laten. Vanavond speelt Lawson met een Nederlandse band met daarin muzikanten van onder meer Lucky Fonz & De Felle Kleuren, Case Mayfield en Claw Boys Claw.

Rebecca Sier
Zo nu en dan kom je een muzikant tegen die zoveel indruk maakt, dat je binnen een liedje overtuigd bent van zijn of haar kunnen. Rebecca Sier is er één van. Tijdens het Onder Invloed programma op Into The Great Wide Open in 2011, speelde ze covers van Lucky Fonz III en Nick Drake en groeide ze uit tot één van de verrassingen van het weekend. Ook tijdens het Weekend van het Kippenvel in januari dit jaar gooide ze hoge ogen. Haar optreden vanavond zal zonder twijfel minstens zo mooi zijn.