Home

Onder Invloed

+ Met O.a. Marien Dorleijn (moss) + Paulusma + Odilo Girod (coparck) + Bertolf + Three Blind Wolves

Datum
do 19 jan 12
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
BOEKPRESENTATIE

Let op! awkward i heeft helaas af moeten zeggen.

Nadat in 2011 de eerste succesvolle edities van Onder Invloed in EKKO plaatsvonden, begint het nieuwe jaar direct goed met de officiële presentatie van het boek ‘Onder Invloed’ van journalist Matthijs van der Ven, de man achter het project. Via een speciaal programma, met onder meer optredens van Jelle Paulusma, Marien Dorleijn (Moss), Bertolf en Odilo Girod (Chop Wood, Coparck), wordt op donderdag 19 januari 2012 het boek gelanceerd door Van der Ven en uitgeverij L.J. Veen. Afsluitend zal de Schotse band Three Blind Wolves optreden.

In EKKO zal het boek voor het eerst te koop zijn en worden overhandigd aan alle aanwezige muzikanten. De vijf genoemde muzikanten zullen elk korte speciale optredens geven en na afloop zal de Schotse band Three Blind Wolves, die een week eerder op Eurosonic staat, een uitgebreide set spelen.

In het boek ‘Onder Invloed’ verhalen Nederlandse muzikanten over hun invloeden. Over opvoeding, de eerste platen die ze kochten, coverbandjes waarin ze speelden. Maar ook over hun latere muzikale werk en levensloop. Over onzekerheden, depressie, liefde en geluk. Over de spanning rondom optredens en albumreleases, het schrijven van liedjes en ontdekken van nieuwe favoriete muziek.

Een zorgvuldige selectie van songwriters komt aan bod, alle behorend tot de top van de Nederlandse alternatieve muziekwereld. Van Tim Knol, Anne Soldaat en Marien Dorleijn (Moss) tot Marike Jager, Torre Florim (De Staat), Carol van Dijk (Bettie Serveert) en Lucky Fonz III. Onder Invloed vormt een prachtig document over wat muzikanten beweegt.

Het boek is onderdeel van het Onder Invloed-project van muziekjournalist Matthijs van der Ven (1985), waarmee hij de invloeden van muzikanten onderzoekt, door middel van videosessies, concerten en dit boek. Hiermee geeft hij muziekliefhebbers en lezers de mogelijkheid oude en nieuwe muziek te ontdekken.