Home

Onder Invloed

+ Three Blind Wolves + Awkward I + Maarten Kooijman (johan)

Datum
do 20 jan 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
POP

Onder Invloed is terug. Na twee jaar live-avonden te hebben georganiseerd in UROCK Cafe, vindt op donderdag 20 januari 2011 de eerste avond in EKKO plaats. In de maand dat de website onderinvloed.com zijn 2,5-jarige jubileum viert, staat er een aantal bijzondere acts geprogrammeerd.

Het concept waarbij muzikanten unieke sets spelen met naast eigen werk ook covers van hun voorbeelden, presenteert in januari een zeer bijzondere show van voormalig Johan-gitarist Maarten Kooijman, de welbekende en graaggeziene gast van het project Awkward I en de Schotse up and coming band Three Blind Wolves.

Maarten Kooijman

Met de band Johan tourt gitarist Maarten Kooijman jarenlang het land rond, van de ene uitverkochte zaal naar de andere. Op het vierde album ‘4;, is een van de meeste bejubelde liedjes, ‘Maria’ van de hand van Kooijman. Tot de band er eind 2009 mee ophoudt en afscheid neemt in een vol Paradiso. Sindsdien pakt Kooijman zijn gitaar uit de koffer bij onder meer Lea en Alex Roeka, maar nu bij Onder Invloed heb je eindelijk weer eens de unieke kans om hem te horen zingen. Dat is er een die je niet wilt laten liggen.

Awkward I

Djurre de Haan is al lang niet meer alleen ‘die bassist van Alamo Race Track’. Met zijn debuutalbum ‘I Really Should Whisper’ dat in 2009 bij Excelsior Recordings uitkwam, vestigde hij zich stevig in de eredivisie van de vaderlandse popmuziek. Sindsdien trekt hij het hele land door en is hij, ook bij Onder Invloed, een graaggeziene gast. Zijn muziek is, net als zijn live shows, soms ingetogen, soms explosief en altijd spannend. Op dit moment is hij druk bezig met zijn tweede album, maar speciaal voor Onder Invloed komt hij nog de studio uit om live de liedjes van zijn debuut, covers van zijn invloeden en wie weet wel enkele nieuwe nummers te spelen.

Three Blind Wolves

De schotse band Three Blind Wolves heeft de voeten stevig in de klei van Glasgow staan en maakt melodieuze rockliedjes, die altijd opzwepend, meeslepend en onvoorspelbaar zijn. Gecombineerd met de markante stem van zanger Ross Clark en prachtige harmonieën kruipen de in de blues- en countryverf gedopen nummers zonder pardon onder je huid, om zich vervolgens voor altijd in het hart te vestigen. In 2009 speelde de band naast tours met onder andere Frightened Rabbit,.onder meer op de festivals T In The Park, Live At Leeds en Reading Festival. Met de belofte de zaal ondersteboven te zullen spelen, komen deze Schotten naar Utrecht.