Home

Onder Invloed | 5-jarig Jubileum

+ Idiot Glee + Color Reporters + Case Mayfield

Datum
do 6 jun 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
SINGER-SONGWRITER

Op 16 juni 2008 ging de website onderinvloed.com online en dus heeft het muziekproject Onder Invloed dit jaar zijn 5-jarig jubileum te vieren. Dat gebeurt met Idiot Glee (USA), Color Reporters en Case Mayfield. Zij zullen speciale sets spelen met een mix van covers en eigen werk.
Het project waarmee journalist Matthijs van der Ven de invloeden van hedendaagse muzikanten onderzoekt leverde naast al meer dan 100 sessies, 45 concertavonden, twee albums en het boek ‘Onder Invloed’ op. Tijdens de live-avonden laten de muzikanten blijken door wie zij beïnvloed zijn en in hoeverre dat in hun eigen liedjes terug te horen is. Deze jubileumavond wordt er één vol afwisseling. 

Idiot Glee
James Friley uit Kentucky, USA, bracht dit voorjaar zijn nieuwe EP ‘Life After Jazz’ uit. De opvolger van zijn debuutalbum ‘Paddywhack’ uit 2011. Een jaar daarvoor was Idiot Glee nog één van de hoogtepunten van het Utrechtse Le Guess Who festival. Met zijn muziek – door The Guardian omschreven als: “spookily resonant piano-pop-wave” –  en een rits aan covers sluit hij de avond af.

Color Reporters
Eind 2012 maakte Bertolf Lentink bekend voorlopig niet meer als solo-artiest actief te zullen zijn. Stilzitten doet hij gelukkig niet. Samen met bandlid Bas Wilberink begint hij de band Color Reporters. Daarmee komen zij in EKKO één van hun eerste optredens geven. Verwacht uptempo popliedjes met melodieën en gitaarlijnen die voorlopig niet meer uit je geheugen te branden zullen zijn.

Case Mayfield
Productiever dan Case Mayfield zijn er niet veel. Twee albums in één jaar en alweer druk bezig met zijn derde én zijproject Girl Beard. Zijn liedjes zijn soms ongepolijst, maar op andere momenten vliegt zijn stem je genadeloos naar de keel en kun je niets anders dan luisteren en bewonderen. Hij komt met nieuw werk naar de jubileumavond en met covers die de nodige ogen zullen bevochtigen.