Home

One Louder

+ Chris Cresswell (The Flatliners) + Shoreline + Gijs Wilbrink (Zero Zero Zero)

Concert
Datum
do 28 nov 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Menzingers, Brian Fallon, Tim Barry
Gepresenteerd door
EKKO + The Village presenteren:

The Village Coffee & Music presenteert een avond vol punk in EKKO.

Wat hard en raggend binnenkomt bij het Canadese The Flatliners, vertaalt frontman Chris Cresswell solo in een rauwe, door emo en Americana beïnvloede energie. Sinds een jaar of vijf doet de zanger/gitarist het ook niet onverdienstelijk alleen, en verscheen hij op een sterke sampler van One Week Records, en presenteert hij nu zijn debuutplaat Scorpios II (2017) en nieuw werk. Daarvan verschenen reeds al enkele singles online, waaronder het prachtige To the Wind, waarin de muziek afgestript wordt tot de akoestische gitaarbasis van menig powerpop- of punkanthem, en langzaam weer wordt opgebouwd tot een volledige bandsound.

Shoreline
Warmbloedige, goed gefundeerde powerpop die het beste klinkt in je busje langs de – dûh – kustlijn. Beetje emo, beetje indie, en zo ergens tussen The Menzingers en Title Fight, maakt Shoreline indruk als een opkomende band in het genre waar we nog ongetwijfeld nog veel van gaan horen. Eat My Soul is in ieder geval al simpelweg een van de aanraders van 2019.

Gijs Wilbrink (Zero Zero Zero)
Schurende garage op het randje van emo, met een bravoure en een leren jasje die je doen denken aan Brian Fallon, spelt Gijs Wilbrink breekbare, rauwe gitaarsongs. Wat hij eerder in Tenement Kids en Zero Zero Zero in gezelschap deed, staat hij er nu in z’n eentje voor. Naast eigen werk speelt hij ook imponerende bewerkingen van bijvoorbeeld Princes Nothing Compares 2 U. Als dát geen veelzijdig solo-artiest is…

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only

Beeld: Bobbi Oskam.