Home

Opera Alaska + Mazey Haze

Concert
Datum
do 30 sep 21
Open
19:30
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Moss, Band of Horses, Radiohead

Breekbare folk en dansbare indie komen samen in dit even spontane als goed doordachte duo-project.

Soms brengt het universum mensen op magische wijze samen: Marien Dorleijn (Moss) en Marzio Scholten (Things I Can’t Control, Galibier) liepen elkaar ergens in 2017 tegen het lijf in de IKEA. Rasechte muzikanten als deze twee twijfelen dan geen enkele seconde om van deze toevallige samenkomst een creatieve samenwerking te maken. Opera Alaska is het daaruit ontsprongen, frisse project vol breekbare folk, dijken van dreampop-songs en uptempo elektro-experiment. Dat het raakt, boeit of beide doet, zijn we van deze twee wel gewend. Binnenkort verschijnt hun nieuwe werk op Excelsior, na het even groovy als ingetogen debuut The Stream uit 2020. Nu de wereld weer in beweging komt, trekt dit tweetal weer de zalen in. In september te zien in EKKO!

Support van Opera Alaska komt van Mazey Haze. Mazey Haze maakt dromerige indiepop die doet denken aan Beach Fossils, Alvvays, Tame Impala en Men I Trust. Reflectief, inzichtelijk, vaak weemoedig en altijd onbeschaamd eerlijk – de liedjes komen diep van binnenuit en geven een authentieke uitdrukking weer, met alleen de nederige hoop dat de luisteraar zich minder alleen en meer verbonden voelt.

HEROPENING MET LEKKERE GROENTEN EN NIEUWE SMAKEN
Na een grondige (nog enigszins gaande) renovatie van ons café bedienen we graag weer die andere primaire levensbehoefte naast muziek: eten.  En niet alleen de aankleding, maar ook de kaart is op de schop gegaan. De vorm blijft simpel: vegetarische gerechten om te delen, zonder poespas. De inhoud krijgt een upgrade: nieuwe smaken, contrasten die elkaar als yin en yang aanvullen en de gerechten zijn ook nog eens leuk om naar te kijken. Zonder aanwijspink, wel met liefde!

Op showdagen zijn we geopend vanaf 18:00. Reserveren? Dat kan via deze pagina. Speciale wensen? Laat het van tevoren even weten.

**Aangepast aan de laatste persconferentie en de huidige maatregelen, mogen we weer van start! Maar dan wel onder enkele voorwaarden. Lees ze goed door voordat je naar een EKKO-event afreist. We geven shows op 75% van onze maximumcapaciteit met toegang bij vertoon van een coronatoegangsbewijs buiten de deuren van het pand. Als je eenmaal binnen bent, hoef je niet te gaan zitten of anderhalve meter afstand te houden – deze maatregelen komen te vervallen. De evenementen eindigen voorlopig allemaal vóór of tijdens middernacht.