Home

Opkikker

+ Pupkulies & Rebecca + Tibau Tavares (live) + Young Marco e.a.

Club
Datum
vr 6 dec 13
Open
21:00
Aanvang
21:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Techno / House

Vooruitstrevende techno en techhouse, voor de zesde keer in EKKO!

Opkikker viert vrijdag 6 december haar zesde editie in Poppodium EKKO met een heel bijzonder internationaal project: een samenwerking tussen een Duits electropopduo en een Afrikaanse muzikant. Daarnaast draait het grote Amsterdamse talent Young Marco een set van twee uur. Opkikker-organisatoren Nuno dos Santos en Pitto treden zelf ook op. Eentje voor in de boeken! Nu al! 

We gooien vanavond extra vroeg de deuren open en vertonen om 21:30 de film Momento – Pupkulies & Rebecca play Cabo Verde. Het Duitse electropopduo spendeerde een maand op de Kaapverdische eilanden om een plaat op te numen met hun vriend en muzikant Tibau Tavares. Samen werken ze aan muziek die ver weg blijft van het cliche dat ‘wereldmuziek’ heet. Een audiovisuele ervaring die uiteindelijk leidde tot het podium van het Duitse Fusion festival. Bekijk de teaser alhier. Later op de avond zal het duo ook live optreden, samen met diezelfde Tibau Tavares.

Young Marco (Rush Hour) is een talentvolle Amsterdamse dj/producer, die recentelijk bijvoorbeeld nog met een bijdrage op de DJ-Kicks van John Talabot verscheen. Hij draaide op het Dekmantel festival en is een graag geziene gast in Trouw. We zijn erg blij dat hij op prime time twee uur lang de pannen van het dak komt draaien. 

Nuno Dos Santos is de lijm van de avond en zorgt ervoor dat alle overgangen soepel verlopen. De in Portugal geboren Nederlander blendt meerdere stijlen tot een geheel. Hierdoor ontstaat een interessante mix die niet snel verveelt en die altijd twee stappen voor is op de concurrentie. Om de avond geheel in stijl af te sluiten zal de Utrechtse Opkikker-organisator Pitto een set verzorgen waar je broek van afzakt. Speels, warm en eigenzinnig. 

Het idee achter Opkikker is simpel: een knusse avond vol nieuwe en frisse geluiden, gepaard met een goeie dosis fun en gezelligheid. Met als insteek elektronische muziek, maar altijd met veel live elementen. En daar biedt EKKO het perfecte podium voor. Op de afgelopen edities – met onder andere Einmusik, Johannes Brecht, Saschienne, Luke Abbott, Tim Exile, Aril Brikha en Lydmor – kijken de organisatoren en EKKO met een voldaan gevoel terug. Zodoende is het 6 december tijd voor een nieuwe editie van Opkikker. Hieronder staat het timetable van de avond. 

21:00 doors
21:30 Film: “Momento – Pupkulies & Rebecca play Cabo Verde”
23:00 Nuno dos Santos
24:00 Pupkulies & Rebecca + Tibau Tavares
01:00 – 02:00 Nuno dos Santos
02:00 – 04:00 Young Marco
04:00 – 05:00 Pitto

Voorverkoop: €8,-
Kassa: €10,-