Home

OPKIKKER

+ Dauwd (live) + Weval (live) + Tsepo + Pitto

Club
Datum
vr 10 okt 14
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

Twee verse Kompakttalenten live op deze nieuwe Opkikker!

Na een veelbewogen editie met eindbaas Robag Wruhme staat de negende editie van Opkikker in het teken van jong talent! Zowel Dauwd als Weval stonden al eens eerder in EKKO maar tekenden in de tussentijd bij Kompakt, dus komen op herhaling. Samen doen ze samen met klasbakken als Gui Boratto, Michael Mayer en Superpitcher een week later ADE aan, maar eerst staan ze nog lekker bij ons!

Dauwd lijkt met elke release een treetje hoger te gaan op de ladder richting succes. Na een debuut op Pictures Music, volgde een EP op Ghostly, en daar was begin dit jaar Kindlinn, de eerste 12″ op Kompakt. Dauwd wordt, dankzij zijn orginele samplekeuze en daardoor organische tracks, gezien als groot talent binnen de melodieuze technoscene. Dit najaar volgt een nieuwe EP op Kompakt, waar we reikhalzend naar uitkijken. 

Weval stond hier ook al eens: toen was hun EP ‘Half Age’ op Atomnation net uit. Sindsdien deden ze Trouw aan, releaseden ze hun eerste track op Kompakt en zat hun nummer Detain in Frankrijk onder de commercial van een frisdrankmerk, waardoor hun ster in Frankrijk ook rijzende is. Met een show vol nieuwe tracks zullen zij vanavond als tweede Kompakt live-act aantreden.

Nuno dos Santos moet door een boeking elders helaas eenmaal overslaan, maar heeft Trouw-resident Tsepo (aka Jan van der Lugt) gestrikt als invaller. Samen draaiden de mannen deze zomer nog de pannen van het dak tijdens een b2b sessie bij Stand Oog in Al, dus dat zit wel snor. En dan zag Tsepo zijn topjaar ook nog bekroond worden met een all nighter in Trouw, eind augustus. Pitto is ook weer aanwezig, gelukkig maar, want wat is Opkikker zonder Pitto? In juni bracht hij zijn nieuwe EP ‘Shadows’ uit, en een langspeler is onderweg, dus verwacht lekker veel nieuw werk. 

 

Let op: toegang is voor 18+, lees ook onze huisregels.