Home

Opkikker

+ Baikal, Mattheis (live), Nuno dos Santos, Pitto, Villete

Club
Datum
vr 5 dec 14
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

Pakjesavond vier je met een avond propvol nieuw electronicatalent!

Na een bijna uitverkochte editie met Kompakt-talenten Dauwd en Weval in oktober, is er op pakjesavond een nieuwe Opkikker! Ditmaal wederom een propvolle line-up, met veel nieuw talent.

Headliner is Baikal. Zijn uitvalsbasis is Berlijn, zijn afkomst en echte naam is een goed bewaard geheim. Hij releasede op Innervisions maar maakte met name indruk met zijn releases op maeve, het label dat hij samen met mano le tough en The Drifter runt. Hierop bracht hij zijn undergroundhit ‘Why Don’t Ya’ uit, die ook in de Dixon en Ripperton remix in vele platentassen te vinden is. In de slipstream van die releases draaide hij onder andere op Lost In A Moment (2x), DGTL, en in juni met de Maeve-kliek in TrouwAmsterdam (waar hij eind december overigens weer staat). Vanavond komt Baikal een twee uur durende set draaien, die ongetwijfeld van diepe electronica naar opzwepende techno zal gaan.

Ook van de partij: Mattheis, die een live-set komt doen. Een goeie combinatie, want Baikal draait de tracks van de inmiddels vanuit Rotterdam opererende Sommelsdijker regelmatig. Net zoals zwaargewichten als John Talabot en James Holden overigens. Melodieuze, bezwerende en onderhuidse electronica, die nooit helemaal ontvouwt, maar daardoor juist spannend en ondoorgrondelijk blijft.

Nog meer talent is er in de vorm van Villete: deze Amsterdamse heeft geen Facebook profiel, wel een Soundcloud, waarop wat mixjes te vinden zijn die smaken naar meer. Zij mag vanavond het bal openen. Nuno en Pitto zijn er natuurlijk ook weer bij om de boel aan elkaar te lijmen. Super leuk. Hats!

Let op: toegang is voor 16+, lees ook onze huisregels.