Home

Opkikker

+ Fort Romeau + Dollkraut + Pitto + Bob Verhoeven

Club
Datum
vr 29 mei 15
Open
23:30
Aanvang
23:30
Locatie

Een nieuwe editie Opkikker vol warme en dromerige electronica.

Fort Romeau is de Britse Michael Greene, die de laatste jaren dromerige en romantische house releasde op labels als 100% SILK​, Live At Robert Johnson​ en Ghostly International​. Op dat laatste label verschijnt eind maart zijn nieuwste LP, Insides, volgens zijn filosofie van ‘slow listening’: focussen op de muziek zonder afleidingen. Een plaat om thuis op de koptelefoon in een donkere kamer te beluisteren, dus. Bij ons komt hij langs met een dj-set, een stuk meer dansvloergericht: misschien komen zijn eigen remixen van acts als Alt-J​, Gold Panda​, Cut Copy​ en Jacques Greene​ wel voorbij.

Vier jaar na de wervelende Source on Stage avonden terug in EKKO: Dollkraut. Hij maakte veel indruk het het eind 2014 uitgebrachte Schimanski’s Black Lullabies, een analoge en nostalgische plaat die welhaast overstroomt van de muzikale invloeden. Daarmee moest hij een keer op Opkikker, en dat is gelukkig gelukt.

Bob Verhoeven is een talentvolle Utrechtse dj die de laatste tijd hard aan de weg timmert met gigs op onder andere Something Happening Somewhere​ in De Helling​ en Outsiders​ in Pllek​. Hij zal vanavond de avond op gang trekken. Ten slotte zal Pitto zal de boel aftoppen zoals alleen hij dat kan!