Home

OSHUN

+ Gita Buhari

Concert
Datum
vr 21 jun 19
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Erykah Badu, IAMDDB, Solange

Afrofuturistisch hiphop-duo dat beats van nu met geluiden van voorouders combineert.

Let op: dit event is door een conflict in de agenda van de band verplaatst van 20 naar 21 juni.

Touren door Zuid-Amerika en tegelijkertijd je universitaire studie afmaken, wie zegt dat het niet kan? OSHUN is onafhankelijk in veel opzichten: geen major label, geen hokjes, verdieping naast verbreding. Het afrofuturisme wordt in de breedste zin verkend door dit Amerikaanse duo. Van jazzy acoustics à la Baduizm tot keiharde bars, met de geluiden van hun voorouders en hedendaagse producties vormt OSHUN de toekomst tot iets nieuws. Op de uitstekende mixtape bittersweet vol. 1 hoor je hoe hiphop, jazz, soul en reggae samenkomen tot een spirituele channeling van verleden, heden en toekomst. En dan is er ook nog hit My World met Jorja Smith. Black girl magic in full effect!

Supportact deze avond is Gita Buhari. De Arabische naam van deze Ghanees/Nederlandse zangeres is wellicht het minst bijzondere aan haar. Haar soulvolle stem staat centraal in een schouwspel van dromerige gitaarpartijen en minimalistische electronica. Hierbij stapt ze duidelijk af van de soul/jazz invloeden die haar vorige samenwerkingen kenmerkten. Synths, 808’s en een nieuwe kijk op minimalisme nemen je mee in haar wereld van ritmische melancholie. 

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only