Home

Perfect Indie Disco XL

Club
Datum
za 25 jun 16
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

Een avond vol met de lekkerste indiehits, geserveerd door St. Paul.

Goed nieuws: Perfect Indie Disco XL gaat vervroegd door op zaterdag 11 december. In het kader van de nieuw aangekondigde coronamaatregelen gaat het event van 12:30 tot 17:00 door op de geplande datum als seated show. Belangrijk: om de anderhalve meter te kunnen waarborgen vindt het programma nu plaats in De Helling. Het is nog steeds vereist om in bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Kaartkopers ontvangen een mail van EKKO met meer informatie. 

Bekijk het up-to-date tijdschema hieronder:
12:30 – deuren open
13:00 – aanvang programma
17:00 – einde

Inmiddels is het een EKKO-traditie: allereerst St. Paul die aan het einde van het jaar de Rubik’s Cube onder de popquizzen in elkaar zet met met oog voor detail, vindingrijkheid en een vat vol trivia. Dit jaar schuift componiste Sarah Neutkens ook aan voor vertolkingen en vragen. Dan is er nog een vlijmscherpe filering van het poplandschap door de gebroeders Nellen in hun oudejaarsconference als een soort Ricky Gervais op de Emmy’s met een zachte g. Na optredens van talent van eigen (en Zuiderbuurse!) bodem is de eer aan de mixmaster mc himself om de avond extra glimmend en glanzend af te sluiten met scherpe selecties en indie-dansvloervullers. Oi with the poedersuiker already!

Steve French 
Helaas gaat het optreden van The Haunted Youth niet door door vanwege een aantal coronabesmettingen rond de band. De vrijgekomen plek wordt ingenomen door Steve French. De groep rond Cees Paris is een van de meest ondergewaardeerde bands uit de scene rond Personal Trainer en Canshaker Pi. Hun melancholische indierock doet denken aan Car Seat Headrest, (Sandy) Alex G en – vooruit – The Strokes.

Nagasaki Swim
Jasper Boogaard bezingt op eerste album The Mirror het leven in twee steden: Rotterdam als thuishonk, Philadelphia als muzikaal bedevaartsoord. Bij het noemen van die laatste stad zijn vergelijkingen met Hop Along, Alex G en Modern Baseball niet ver weg, zeker niet nadat Jasper meedraaide als audio engineer in de befaamde Headroom Studios – daar waar bovengenoemden ook hun mijlpalen opnamen. Zo vormen heimwee naar zijn tijd in de VS en relativering daarvan de basis van acht dromerige indierock-tracks met hints naar folk, country, emo en ambient. Nu vertaalt Jasper zijn debuut onder de noemer Nagasaki Swim van thuisstudio naar festivalpodium met een liveband, waarin niet alleen de nostalgische gevoelens, maar ook de verfijnde melodieën en gedetailleerde arrangementen van tracks als Company en The Water terugkomen.