Home

Phil Cook & The Guitarheels

+ The Dead Tongues

Concert
Datum
vr 29 apr 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Hiss Golden Messenger, Megafaun, Matthew E. White

Bevlogen muzikant brengt traditionele blues, folk, country en americana terug.

Eetcafé
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende driegangenmenu’s (ook vegetarisch!). Op laatstgenoemde krijg je €2,- korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.


Phil Cook is een soort resident van EKKO. U heeft hem hier al kunnen treffen bij de shows van Megafaun (2010), Hiss Golden Messenger (2015) en zijn eerste solo-optreden in Utrecht, in 2013. Daarnaast zou u hem kunnen kennen als bandlid van Justin Vernon’s Gayngs en DeYarmond Edison of Matthew E White. Of als voorprogramma van The Tallest Man On Earth. Het moge duidelijk zijn: de Amerikaan is een veelzijdig muzikant met een rijke geschiedenis, maar voornamelijk bekend als begeleider op andermans producties. Nu is de tijd gekomen dat hij uit die schaduw stapt en onder eigen naam gaat touren met een eigen begeleidingsband (The Guitarheels), met een ijzersterk album onder de arm. ‘Southland Mission’ is een uitstekende weergave van Cook’s bevlogenheid en passie voor muziek. Hij is op zoek gegaan naar de wortels van de traditionele blues-, folk-, en countrymuziek, die hij duidelijk gevonden heeft. Dat resulteerde in een vreugdevol en divers album, met fraaie akoestische instrumentaties, referenties en plezante stem. Op muzikaal vlak lijkt Phil Cook nu echt op z’n plek, maar in letterlijke zin zal dat natuurlijk pas op 29 april 2016 zijn!

Het is al bijna twee jaar geleden dat Ryan Gustafson zijn eigen nummers speelde met een band. Nu is daar The Dead Tongues. Op 9 februari 2015 brachten ze een album vol krachtige songs uit genaamd: ‘Desert’. Het album eindigt met een indrukwekkend psychedelisch experiment.