Home

PHONO: Record Store Day Afterparty

+ Madensuyu + Charlie & The Lesbians + Aestrid + G.O.D. e.a.

Club
Datum
za 21 apr 18
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + Plato Utrecht presenteren:

De officiële afterparty van de dag waarop de liefde voor muziek samen gevierd wordt.

Op 21 april is het weer Record Store Day, de dag waarop de liefde voor muziek in het algemeen en vinyl in het bijzonder wordt gevierd in talloze onafhankelijke platenzaken. PLATO & EKKO organiseren ook dit jaar weer de afterparty, met een avondvullend en mooi programma dat tot diep in de nacht doorgaat.

Madensuyu
Begin dit jaar bracht het Belgische duo Madensuyu vierde plaat ‘Current’ uit en ook al is hun muziek bijna niet te vatten in woorden van stijl, genre of referenties, één ding is zeker: ze brengen het met een hypnotiserende energie. Voor het eerst introduceert de band de piano en worden de gitaren achterwege gelaten. Het maakt de nummers niet minder intens, dankzij het forse drumwerk en een scherp pianospel vol geestdrift.

Charlie & The Lesbians
Wie luistert naar de vuige en opgefokte garagepunk van Brabanders Charlie & The Lesbians komt al snel tot de conclusie dat je dit live moet zien. Het schuurt, het is rauw en het is eigenlijk onvermijdelijk om halfnaakt en bezweet de moshpit te bestormen. Frontman Charlie schuwt zijn deelname hierin alleszins niet. Zoals 3voor12 eerder omschreef: “Charlie & The Lesbians maakt je comfortzone graag helemaal kapot.” 

G.O.D.
G.O.D. is een samenwerking van Yannick Verhoeven (Cairo Liberation Front) en Jasper Grave (Lookapony). Dit experimentele punkduo gebruikt invloeden uit de noise en hiphop en vertaalt dit naar nummers met duistere teksten en harde beats in een minimalistische setting. Ze brengen muziek uit via het toepasselijke Satan Records, waar vorig jaar hun debuutplaat uitkwam. 

Aestrid
Het lokale trio Aestrid balanceert met hun shoegaze ergens tussen post-punk en elektronische ambient. Of het nu gaat om de willekeur van het improviseren of het perfectionisme waardoor de band zich in de begindagen veelal liet leiden, bij Aestrid gaat het altijd over het gevoel dat blijft hangen. Live houden ze zich niet in geven ze alles tot de laatste noot. Een intense ervaring voor zowel publiek als band.

Polynation (dj-set) 
Amsterdammers Stijn Hosman en Hessel Stuut zijn de progrockers onder de danceproducers. Hun band Polynation vervlecht knipogend naar liveacts als Bonobo, Caribou en Nicolas Jaar elektronica met techno, ambient en wereldmuziek tot een spannend, avontuurlijk én uiterst dansbaar geheel vol compositorische spanningsbogen en instrumentale hoogstandjes. Muziek die op het podium nog aan alles wint: kracht, souplesse, impact en pure opwinding.

Clasine
Clasine, ook werkende bij Plato, net als Aestrid, ken je misschien van de band Pistols & Palm Trees. Maakt ze daar nog surfy garagepop, als soloartiest gaat ze een andere kant uit. Een singer-songwriter met een warme stem en fijne gitaarliedjes. De eerste demo-songs van haar hand klinken als een jonge Friese Marika Hackman.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website en Plato Utrecht.

Concert + Eten: EKKO Eetcafe 
Kom voorafgaand gezellig eten in het EKKO-eetcafe. Elke week is er keuze uit vlees, vis, vega of vegan, met groenten in de hoofdrol. Op vertoon van je ticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. 

Reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting, reserveer op EKKO.nl/cafe.