Home

PHONO (Record Store Day Afterparty)

+ La loye (solo) + The Klittens + Personal Trainer + COLLIGNON + Karel

Club
Datum
za 18 apr 20
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
van alles en meer
Gepresenteerd door
Ekko + Plato presenteren:

De officiële afterparty van de dag waarop de liefde voor muziek samen gevierd wordt

Op 18 april is het weer Record Store Day, de dag waarop de liefde voor muziek in het algemeen en vinyl in het bijzonder wordt gevierd in talloze onafhankelijke platenzaken. Plato & EKKO organiseren ook dit jaar weer de afterparty, met een avondvullend en mooi programma dat tot diep in de nacht doorgaat.

la loye (solo) is een indie folk project van de 24-jarige Lieke Heusinkveld. Haar muziek bestaat uit subtiele, gelaagde vocalen, ingewikkelde drone-achtige gitaren en creëert een intieme sfeer met focus op de poëtische lyrics.

The Klittens kruipen langzaam uit de underground-scene waar je Steve French en Real Farmer misschien ook van kent. Dat houdt in: veel sleaze en gerammel, beetje post-punk, beetje punk, en een no-nonsense mentaliteit. Of ja: kennis over memes is overmatig aanwezig in deze band, bewijzen de doeltreffende DIY-promoclipjes van de band. Op het CV van dit even opkomende als onverslaanbare vijftal staat een UK tour, support voor Tacocat en SASAMI en momenteel released de band hun eerste singles. Een ding is zeker: don’t fuck with the Klittens. 

Personal Trainer is een rockband rond Willem van Canshaker Pi en een wisselende groep vrienden uit de vruchtbare Amsterdamse indie scene. Shows worden gespeeld met soms wel tien man, een koebel en in een intuïtieve en alsmaar strakkere jam-spirit. Personal Trainer nam het eerste album op Vlieland op met gasten als Pip Blom en leden van The Homesick en Lewsberg.

Producer Jori COLLIGNON (ex-SKIP&DIE, ex-Nobody Beats The Drum, ex-C-Mon&Kypski) heeft zijn studio gebouwd aan de zee in Portugal. Vanaf deze thuisbasis werkt hij aan het verdiepen van zijn geluid: een mix van akoestische en elektronische instrumenten met een balans van traditionele en futuristische thema’s beïnvloed door Zuid Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek.

Behalve voor briljante en unieke muziek, moet je ook bij Karel zijn wil je volledig uit je dak kunnen gaan. Niet glansrijk en gestileerd, maar een brok aan ongepolijste energie. Karel’s optredens zijn een antireactieop de huidige bandcultuur in Nederland; geen stijf gedoe, maar losgaan! Zijn muziek kan worden omschreven als synthesizer pop, gecreëerd door middel van drumcomputers en synthesizers, in de meest lo-fi studio die men zich kan voorstellen: zijn slaapkamer. Invloeden van Karel’s synthesizer pop zijn terug te vinden bij bands uit de jaren 80 zoals Level 42, New Order en Duran Duran, maar ook door hedendaagse bands als John Maus en The Knife. In 2018 stond Karel onder andere op Down The Rabbit Hole waar hij een magnifieke indruk achterliet. Hij werd door 3voor12 verkozen als 3ebeste act van het festival na Nick Cave en David Byrne.Kortweg, Karel belooft dé volgende sensatie uit Nederland te gaan worden.

Line up:  
20:30 – 21:15 la loye (solo)
21:45 – 22:15 The Klittens
22:45 – 23:45 Personal Trainer
00:15 – 01:00 COLLIGNON
01:30 – 02:00 Karel
02:00 – 04:00 dj’s (ntb)

Pin only
If merch, cash only