Home

PHONO: STUFF., Venn, Jacle Bow, Iguana Death Cult

+ T.S. Eliot Appreciation Society + DJ Vrijmoed + DJ Quasimodo

Club
Datum
za 22 apr 17
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
Record Store Day Afterparty

De officiële afterparty van de dag waarop de liefde voor muziek samen gevierd wordt.

Op 22 april is het weer Record Store Day, de dag waarop de liefde voor muziek in het algemeen en vinyl in het bijzonder wordt gevierd in talloze onafhankelijke platenzaken. PLATO & EKKO organiseren samen de afterparty dit jaar, met een avondvullend en mooi programma dat tot diep in de nacht doorgaat.

STUFF.

Er is eigenlijk maar één band die op elk festival waar het speelde weer het hoogtepunt bleek te zijn: STUFF. Het vijfkoppige collectief uit Gent en Antwerpen gebruikt een cross-over tussen hiphop, jazz, funk en electronica, maar die opsomming leidt vooral tot een geheel eigen sound. Niet vies van improvisatie, doen ze er live nog een schepje bovenop. Technisch hoogstaande jamsessies, dikke beats en creatieve wendingen. Na Lowlands, Le Guess Who?, ITGWO, Best Kept Secret nu dus gewoon headliner van deze PHONO!

VENN

Het Britse trio VENN is de new kid on the block van de postpunkscene. Met de typische synthezisers, lome baslijnen en heel erg Eighties verantwoord. Wij horen u al denken “postpunk is toch wel echt passé?”. Dat klopt, maar VENN geeft daar dan weer zoveel frisse en innovatieve wendingen aan, dat deze band door iedereen gehoord zou moet worden. Deze band zou nog wel eens goed kunnen gaan doorbreken.

Jacle Bow

Matthijs van Nieuwkerk zei over dit bijzondere Belgische talent: “Je hoeft niet langer te kiezen tussen The Rolling Stones of The Beatles, met Jacle Bow heb je het beste van beiden”. Tsja, zo’n zin moet natuurlijk gequote worden in deze bio. Jacle Bow maakt gewoon ijzersterke rock & roll dus, zoveel is duidelijk. Mario Goossens (Triggerfinger) was zo’n fan dat ie voorstelde om het debuutalbum voor ze te produceren.

Iguana Death Cult

De licht ontvlambare protopunk en de met zuur overgoten psychedelica van Iguana Death Cult schept chaos als een op hol geslagen horde bijen. De Rotterdammers zijn hyperproductief en keihard op stoom dit jaar. Zeg maar gerust de Nederlandse Thee Oh Sees. Zo goed dus. En dat dan live ergens in de nacht, als de keeltjes al goed geolied zijn en de alcohol er weer uitgezweet mag worden!

The T.S. Eliot Appreciation Society

Begonnen als straatmuzikant, doorgegroeid als artiest genaamd The T.S. Eliot Appreciation Society, met twee goedontvangen albums! Met inspiratie van folk uit Amerika en trekjes naar mysterieuze lo-fi muziek sleept hij het je goed mee met zijn nummers.

Na 02:00 dansen we gratis door met DJ’s van Diep in de Groef!