Home

Pissing in the Wind

+ MONEY + Quasimodo + Nautiluss + David Douglas + TAL WORKS

Concert
Datum
vr 4 apr 14
Open
22:00
Aanvang
22:00
Locatie

Complete avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland.

Pissing In The Wind is EKKO’s avond met talentvolle acts uit binnen- en buitenland. Acts die je over een paar maanden misschien op Le Guess Who? of Lowlands kan zien, staan nu al in EKKO. Op eigen kracht zullen ze nog geen zaal vullen, maar door ze te bundelen kan je ze toch nu al live zien. Na eerdere geslaagde edities met onder andere SPLASHH, Mazes, Tourist., Palms Trax, Dauwd en Suit And Tie Johns, komen op 4 april onder andere MONEY en Nautiluss naar EKKO.

Er miste iets in Utrecht. Ten minste, dat vonden de mensen achter Pissing In The Wind. Een avond waarop je nu nog onbekende acts kan zien voor een lage prijs. Waar je blind heen kan gaan en je kan laten verrassen door acts die op het punt van doorbreken staan. Acts die nog te klein en onbekend zijn om op eigen kracht een volle zaal te trekken, maar dat publiek wel verdienen. Deze rol vervulde wijlen Klub Radar in Tivoli, maar dat concept stopte helaas eind 2011.

Pissing In The Wind staat voor een volledige avond, een avond die klopt en af is. Daarom bieden we zowel bands als een nachtprogramma. Na eerdere geslaagde edities in met onder andere bands als SPLASHH, Mazes en BRNS en live-acts als Tourist, Palms Trax, Falco Benz en Weval, is de line-up voor 4 april bekend. Om te beginnen zullen de Britten van MONEY het podium bestijgen. Hun muziek is ongrijpbaar, etherisch, en onderhuids. Heavy pop, eerder neigend naar Sigur Ros dan naar stadsgenoten The Stone Roses. Ze speelden op Best Kept Secret en waren het best bewaarde geheim van Into The Great Wide Open, maar een echte doorbraak bleef uit. Maar wij geloven in ze. 

Headliner van het nachtgedeelte is Nautiluss. Deze Canadese producer maakte eerst deel uit van Thunderheist, voor hij solo ging. Sindsdien releasete hij subtiele en organische house gecombineerd met intrigerende, duistere techno op toonaangevende labels als Hemlock (Untold), 3024 (Martyn), Turbo (Tiga) en het Amsterdamse Audio Culture. De Canadees is niet gek vaak aan de overkant van de oceaan te vinden, dus deze live-show is er een die je niet kan missen. 

David Douglas is de tweede live-act. Deze labelgenoot van ex-Pissing act Weval kwam recentelijk met zijn nieuwe track ‘Higher’, die op Pitchfork in premiere ging en op veel lof kon rekenen. De track schoot meteen door naar de top #50 van Beatport in het genre ‘electronica’. En terecht, want zijn dromerige, trage beats zijn ‘on-Nederlands goed’, een lust voor het oor en met zijn liveshow zit het ook wel snor, zagen we pasgeleden op Rumor. 

DJ St. Paul moet voor deze keer wegens een dubbele boeking helaas verstek laten gaan, maar DJ Quasimodo (Le Guess Who? / Klub Radar) zal in zijn plaats een soepele brug van MONEY naar het nachtprogramma maken. De Utrechtse TAL WORKS (the artist formerly known as Vijand) zal na Nautiluss de nacht op gepaste wijze afsluiten.

Timetable:

22:00 open
22:00 – 23:00 Pissing dj’s
23:00 – 23:45 Money
23:45 – 01:00 Quasimodo
01:00 – 01:40 David Douglas (live)
01:40 – 02:00 Pissing dj’s
02:00 – 03:00 Nautiluss (live)
03:00 – 04:00 TAL Works

Daarnaast zetten we de inmiddels traditionele samenwerking met het LHC – Louis Hartlooper Complex voort. Op maandag 7 april zullen we daar samen een interessante muziekdocumentaire vertonen. Welke dat is houden we nog even geheim, maar wat we wel kunnen verklappen is dat St. Paul de film weer zal inleiden en plaatjes zal draaien.